Cu al 22-lea titlu de Grand Slam obținut duminică la Australian Open, Novak Djokovic a ajuns la egalitate cu Rafael Nadal și l-a lăsat deja în urmă pe Roger Federer (care a cucerit 20 de titluri majore). Toni Nadal, care îl antrenează în prezent pe Felix Auger-Aliassime, a încercat să explice de ce sârbul nu este la fel de iubit precum celelalte două mari personalități ale tenisului modern, deși acesta nu mai are nimic de demonstrat pe teren.

Novak Djokovic, Rafael Nadal si Roger FedererFoto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Toni Nadal crede că Novak Djokovic și-a atras antipatii din cauza comportamentului său

Unchiul lui Rafa a vorbit despre „comportamentul complicat” al sârbului și a explicat că Nole a ajuns prea târziu în peisaj: a câștigat primul său titlu de Grand Slam la Australian Open 2008, moment în care Nadal și Federer polarizaseră deja lumea tenisului.

„Nu este o problemă care mă preocupă prea mult. Cred că problema pe care a avut-o a fost că a sosit în circuit când exista deja o rivalitate clară între Federer și Nadal, iar oamenilor le plăcea această confruntare.

Novak nu a reușit niciodată să fie la fel de popular ca ceilalți doi, iar comportamentul lui pe teren a fost uneori ceva mai complicat. Am o relație bună cu el. Pe lângă faptul că a fost un mare campion, a avut întotdeauna o relație bună cu mine.

Sunt oameni cărora le place Rafael, alții cărora le place Federer și alții cărora le place Djokovic. Este adevărat că aproape nimeni nu-l urăște pe Federer și puțini oameni îl displac pe Rafael. Djokovic are probabil mai mulți detractori decât ceilalți doi, dar nu știu exact de ce” - Toni Nadal în Vanity Fair.

Expulzat cu un an în urmă din Australia pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19, Novak Djokovic nu a scăpat de scandaluri nici la ediția din 2023 a Grand Slamului de la Melbourne. Pe lângă faptul că multe voci au contestat veridicitatea accidentării acestuia la coapsa stânga, tatăl sârbului s-a fotografiat alături de niște fani ruși care aveau un steag cu Vladimir Putin.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1. Rafael Nadal / Novak Djokovic 22

3. Roger Federer 20

4. Pete Sampras 14

5. Bjorn Borg 11

6. Jimmy Connors / Ivan Lendl / Andre Agassi 8 etc.

S-ar putea să te intereseze și: