​Ana Bogdan traversează o perioadă foarte bună, jucătoarea noastră reușind după mai multe rezultate spectaculoase să pătrundă în premieră în TOP 50 WTA. Sportiva transmite un mesaj pe rețelele sociale și anunță că acesta este doar începutul.

Ana BogdanFoto: Atsushi Taketazu / AP - The Associated Press / Profimedia

Ana Bogdan, de pe locul 110 până pe 46 în doar trei luni

Ultimele luni au fost foarte bune pentru Ana: finală la Varșovia (pierdută cu Caroline Garcia), trofeu la Iași (finală câștigată cu Panna Udvardy), semifinale la Portoroz (a fost învinsă de Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon 2022), iar acum tot semifinale la Parma (depășită după un meci maraton de Mayar Sherif).

Toate aceste rezultate au ajutat-o pe Ana să urce de pe 110 până pe 46 în doar trei luni.

Sportiva spune pe contul personal de Instagram că acesta este doar începutul. Următoarea competiție la care va participa va fi Transylvania Open 2022.

„Chiar dacă e greu să gândești pozitiv după un astfel de meci (n.r înfrângerea dramatică cu Mayar Shefir), trebuie să văd imaginea de ansamblu și să observ că ultimele două-trei luni au fost formidabile din privința progresului mental, a dezvoltării personale, a deciziei de a schimba ceva, de a avea o altă mentalitate.

Pot să vă spun că nu e ușor, dar cu siguranță merită, iar schimbarea este atât de frumoasă. Pentru că te face să-ți accepți atât părțile bune, cât și părțile rele, adevărata ta față.

De pe locul 110 pe locul 46 în trei luni. Și acesta nu este finalul. Ne vedem în curând, Cluj! Abia aștept să joc acasă, la Transylvania Open” - Ana Bogdan, pe contul personal de Instagram.

De știut:

  • În acest sezon, Ana are 31 de victorii și 14 înfrângeri, adunând doar din premiile din tenis $305.555.
  • Ana Bogdan este pe 4 în topul sportivelor din România din ierarhia WTA, după Simona Halep (9), Irina Begu (33) și Sorana Cîrstea (39).

Transylvania Open va avea loc în perioada 10-16 octombrie la Cluj-Napoca, se va juca pe hard indoor, turneul face parte din categoria WTA 250, are premii totale în valoare de $251.750, iar campioana en-titre este Anett Kontaveit.