Rafael Nadal a fost foarte emoționat la meciul de retragere al lui Roger Federer de la Laver Cup, iar acum tenisul a trecut în plan secund pentru marele campion spaniol.

Rafael NadalFoto: Julia Nikhinson / AP / Profimedia

Rafael Nadal explică lacrimile de la retragerea rivalului Roger Federer

Sarcina soției Xisca, prioritate pentru Nadal

Rafa așteaptă să devină tată în următoarele săptămâni, iar tenisul nu va mai fi o prioritate pe final de 2022. Soția Xisca a avut o serie de complicații pe timpul sarcinii, iar fostul lider ATP a dorit să fie alături de ea.

Șansele ca Nadal să participe la Mastersul de la Paris (31 octombrie - 6 noiembrie) sunt minime, iar singura competiție la care ibericul ar mai putea fi văzut participând să fie Turneul Campionilor, după cum informează We Love Tennis.

Competiția de la Torino va avea loc în perioada 13-20 noiembrie. Rafa a obținut deja calificarea, el și Carlos Alcaraz fiind singurii calificați matematic la turneul de final de sezon.

Rafael Nadal, calificări la Turneul Campionilor

Rafael Nadal a obținut de-a lungul timpului 17 calificări la ATP Finals (Turneul Campionilor), el fiind întrecut la acest capitol doar de Roger Federer (are 18).

Ibericul a bifat 16 calificări consecutive între 2005 și 2020 la turneul de final de an la care participă cei mai buni 8 jucători ai sezonului.

Rafa nu se poate însă lăuda cu vreun titlu la Turneul Campionilor, el reușind doar să joace două finale: în 2010 și în 2013 (învins de Roger Federer, respectiv Novak Djokovic).