Daria Snigur (124 WTA - venită din calificări) a reușit marea surpriză a zilei de luni (prima din competiție) de la US Open 2022. Sportiva din Ucraina a trecut de Simona Halep, a șaptea favorită de la Flushing Meadows.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Simona Halep nu a știut cum să joace pe hardul de la US Open - agresivă sau defensivă?

La finalul disputei, Mats Wilander (multiplu câștigător de Grand Slam și fost lider ATP) a încercat să explice pentru Eurosport care sunt cauzele înfrângerii sportivei noastre.

„Snigur are un stil neortodox cu acea dreaptă, am văzut-o... O mare surpriză, mare victorie pentru ucraineancă și un mare dezastru pentru Simona. Halep nu și-a găsit ritmul, a greșit multe mingi.

(n.r. De ce nu se descurcă prea bine la US Open?) Poate e prea rapidă suprafața, prea rapide mingile, în rest s-a descurcat bine la celelalte turnee de Grand Slam.

Cred că nu a găsit tactica potrivită, nu a știut dacă să fie agresivă sau să joace defensiv. Pe iarbă, pe zgură, îi vine totul mult mai natural, pe hard îi e mai greu.

Cred că înainte se vedea când era frustrată că nu câștiga vreun meci, dar nu mai e la fel. Nu, nu îi convine când pierde vreun meci, da, continuă să lupte pentru victorii, dar nu mai simte aceeași nevoie de a câștiga.

Să câștigi trebuie să fie cel mai important lucru din viața ta atunci când ești pe teren, iar Simonei pare să nu îi fie ușor să facă asta” - Mats Wilander la Eurosport.

De știut:

  • Simona Halep, care a participat pentru a 12-a oară la Grand Slamul american, a fost eliminată pentru a patra oară în runda inaugurală.
  • Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015.
  • Pentru prezența în primul tur de la US Open 2022, Simona Halep va primi un cec în valoare de 80.000 de dolari și 10 puncte WTA.

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Daria Snigur: