Rafael Nadal a dezvăluit că, deși a câștigat turneul de la Roland Garros, sindromul Muller-Weiss de care suferă l-a obligat să facă constant injecții pentru a juca fără dureri. Legendarul John McEnroe îi oferă un sfat surprinzător ibericului pentru a cuceri al treilea Grand Slam al anului, Wimbledon.

Rafael NadalFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nadal suferă de mai mulţi ani de sindromul Muller-Weiss, o maladie degenerativă şi incurabilă, care produce deformarea unuia dintre oasele piciorului.

După Roland Garros, Nadal a început un „tratament cu radiofrecvenţă pulsată", care adoarme „nervii din regiunea accidentării de care suferă", conform purtătorului său de cuvânt.

John McEnroe și ce ar face dacă ar fi în locul lui Rafael Nadal pentru a cuceri Golden Slamul

Jonh McEnroe susține că dacă ar fi în locul lui Nadal ar risca și ar continua injecțiile în speranța că va putea realiza Golden Slamul (cucerirea celor patru Grand Slamuri într-un an calendaristic).

„Cel mai dificil pentru Rafa va fi turneul de la Wimbledon (n.r. în vederea realizării Golden Slamului).

La Roland Garros a spus că și-a injectat produse în picior înaintea unor meciuri sau chiar înaintea tuturor. Chiar și așa a câștigat șapte jocuri și a arătat uimitor, nu? Tipul ăsta este uimitor.

Dacă aș fi Nadal și aș fi țintit realizarea Golden Slamului și nu aș ști cât timp mai am de jucat, aș continua să-mi injectez piciorul pentru Wimbledon și US Open.

Ar fi decizia mea. S-ar putea să mai poată juca câțiva ani. El a vorbit și despre dorința lui de a putea merge atunci când va avea copii.

Este un risc pe care niciun sportiv nu vrea să și-l asume, dar eu aș face-o" - John McEnroe, citat de welovetennis.fr.

Grand Slamul londonez va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie, iar campionul en-titre este Novak Djokovic. În acest sezon, Nadal a câștigat ambele turnee majore disputate - Australian Open și Roland Garros.