Rafael Nadal (36 de ani) a anunțat vineri că intenția sa este să participe la Wimbledon 2022, ibericul urmând să plece săptămâna viitoare spre Londra pentru a incepe pregătirea pe iarba de la All England Club.

Rafael NadalFoto: Jean Catuffe/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Noul tratament împotriva sindromului Muller-Weiss dă momentan roade

Luni (20 iunie), Nadal va pleca spre Londra, acolo unde va începe antrenamentele în complexul de la All England Club.

„Ceea ce am făcut la Barcelona (noul tratament pentru problema de la piciorul stâng) nu este ceva ce pot observa 100% după atât de scurt timp. Schimbările sunt însă vizibile, durerile au mai scăzut. Intenția mea este să joc la Wimbledon, să călătoresc la Londra în cursul zilei de luni” - Rafael Nadal.

Nadal a început marţea trecută, la două zile după triumful de la Roland Garros, un „tratament cu radiofrecvenţă pulsată", care adoarme „nervii din regiunea accidentării de care suferă", conform purtătorului său de cuvânt.

Nadal suferă de mai mulţi ani de sindromul Muller-Weiss, o maladie degenerativă şi incurabilă, care produce deformarea unuia dintre oasele piciorului.

Grand Slamul londonez va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie, iar campionul en-titre este Novak Djokovic. În acest sezon, Nadal a câștigat ambele turnee majore disputate - Australian Open și Roland Garros.

Ibericul a cucerit trofeul de la All England Club la edițiile din 2008 (finală epică cu Roger Federer) și 2010 (a trecut în ultimul act de Tomas Berdych).

Daniil Medvedev (interdicție de participare împotriva sportivilor din Rusia) și Alexander Zverev (al doilea în ierarhia ATP - accidentat momentan) nu vor fi prezenți la Londra. În aceste condiții, Novak Djokovic (3 ATP) și Rafael Nadal (4 ATP) ar urma să fie principalii favoriți la câștigarea Grand Slamului.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam:

1 Rafael Nadal 22

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.