Rafael Nadal a fost chinuit de-a lungul carierei de sindromul Muller-Weiss, iar durerile s-au intensificat în ultima perioadă. Întrebat ce ar alege între titlul de la Roland Garros și un „picior nou”, ibericul a oferit un răspuns sincer înaintea finalei cu Casper Ruud.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rafael Nadal ar da totul pentru un nou picior stâng

Nadal a primit tratament înaintea fiecărei partide de la Roland Garros, iar intervenția chirurgicală care îl poate scăpa de dureri pare să fie tot mai aproape (aceasta ar echivala cu finalul carierei de jucător profesionist).

„Fără îndoială că aș prefera să pierd finala de duminică și să am un nou picior stâng. Viața mea ar fi cu totul altfel, ar fi o viață fericită. Să câștigi e minunat, dar viața înseamnă mult mai mult decât să aduni titluri, mai ales după o carieră ca a mea” - Rafael Nadal, în conferința de presă de după partida cu Zverev.

Rafael Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss

Fostul lider ATP s-a confruntat de-a lungul perioadei cu multe probleme de sănătate, medicii spunând că stilul de joc (unul bazat pe o uzură extremă - stil fizic) nu l-a ajutat pe Rafa să fie ferit de accidentări.

Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss: o boală degenerativă, o deformare a unuia dintre oasele situate în partea de mijloc a piciorului.

Umberto Alfieri Montrasio, șeful unității de specialitate a Institutului de Ortopedie IRCCS Galeazzi din Milano, spune că avem de-a face cu o boală extrem de rară, care este confundată uneori cu o fractură.

Nu dă simptome, iar de obicei atunci când durerea este resimțită și apar deja dificultăți de mișcare este prea târziu, mai spune specialistul italian.

Nadal, fără vreun turneu programat după încheierea Roland Garros

Marca.com precizează că Nadal nu are vreun turneu în agendă după încheierea Roland Garrosului. Practic, ce urmează după Paris „nu mai contează”.

În acest condiții, sursa citată spune că sunt șanse foarte mici ca Rafa să evolueze la Wimbledon și US Open, ibericul urmând practic să dispară total din calendarul ATP în următoarea perioadă.

Singura competiție confirmată de Nadal este Laver Cup, întrecere care-și va derula a cincea ediție în perioada 23-25 septembrie în O2 Arena din Londra.

La acest eveniment este așteptată și revenirea lui Roger Federer pe terenul de tenis. De altfel, Rafa și Roger au anunțat de ceva timp că vor juca împreună la dublu.