Rafael Nadal se află la două victorii distanță de titlul cu numărul 14 de la Roland Garros, iar după încheierea Grand Slamului de la Paris programul ibericului rămâne o mare enigmă.

Rafael NadalFoto: Victor Joly/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jurnaliștii de la Marca vorbesc despre faptul că Rafa nu are nimic programat după Roland Garros, fiind șanse mici ca spaniolul să joace la Wimbledon sau US Open.

Rafael Nadal, tratament la picior înainte de fiecare meci de la Roland Garros

Publicația spaniolă spune că Rafa primește tratament înainte de fiecare meci de la Paris.

Medicul lui Nadal, Angel Ruiz Cotorro, a dat asigurări că Rafa va rezista din punct de vedere fizic până la finalul Grand Slamului (desigur, dacă ibericul va ajunge în ultimul act de pe 5 iunie).

Jurnaliștii de la Marca spun și tratamentul la care este supus Nadal înainte de fiecare partidă de la Roland Garros: anestezierea zonei cu un antiinflamator printr-o puncție.

Rafael Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss

Fostul lider ATP s-a confruntat de-a lungul perioadei cu multe probleme de sănătate, medicii spunând că stilul de joc (unul bazat pe o uzură extremă - stil fizic) nu l-a ajutat pe Rafa să fie ferit de accidentări.

Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss: o boală degenerativă, o deformare a unuia dintre oasele situate în partea de mijloc a piciorului.

Umberto Alfieri Montrasio, șeful unității de specialitate a Institutului de Ortopedie IRCCS Galeazzi din Milano, spune că avem de-a face cu o boală extrem de rară, care este confundată uneori cu o fractură.

Nu dă simptome, iar de obicei atunci când durerea este resimțită și apar deja dificultăți de mișcare este prea târziu, mai spune specialistul italian.

Nadal, fără vreun turneu programat după încheierea Roland Garros

Marca.com mai precizează că Nadal nu are vreun turneu în agendă după încheierea Roland Garrosului. Practic, ce urmează după Paris „nu mai contează”.

În acest condiții, sursa citată spune că sunt șanse foarte mici ca Rafa să evolueze la Wimbledon și US Open, ibericul urmând practic să dispară total din calendarul ATP în următoarea perioadă.

Singura competiție confirmată de Nadal este Laver Cup, întrecere care-și va derula a cincea ediție în perioada 23-25 septembrie în O2 Arena din Londra.

La acest eveniment este așteptată și revenirea lui Roger Federer pe terenul de tenis. De altfel, Rafa și Roger au anunțat de ceva timp că vor juca împreună la dublu.

Semifinale Roland Garros 2022

Rafael Nadal (5 ATP) - Alexander Zverev (3 ATP) / vineri, nu înainte de ora 15:45

Casper Ruud (8 ATP) - Marin Cilic (23 ATP) / nu înainte de ora 18:30.

Motivul pentru care Rafael Nadal nu merită să fie lider mondial ATP chiar dacă va cuceri Roland Garros