Eliminată încă din turul al doilea de la Roland Garros, Simona Halep a explicat, la conferința de presă, că a suferit un atac de panică în timpul meciului cu Qinwen Zheng.

Simona HalepFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, presiunea greu de gestionat și atacul de panică de la Paris

Simona a câștigat fără probleme primul set, dar nu a reușit să mențină jocul la un nivel ridicat și sportiva în vârstă de 19 s-a impus în 11 din ultimele 12 gameuri ale partidei.

După meci, sportiva noastră a explicat că nu a fost vorba despre o accidentare, dar presiunea pe care și-a pus-o pe umeri în ultima perioadă și-a spus cuvântul.

„A fost doar un meci de tenis, trebuie să trec peste. M-am antrenat bine, am început bine, dar m-am panicat, nu știu de ce s-a intamplat, nu a existat un motiv pentru care să am acest atac, nu am astfel de atacuri de obicei, dar s-a întamplat acum. Se poate să fie pus prea multă presiune pe mine și de-aceea să se fi întâmplat.

O să fie bine, o să muncesc în continuare și o să vedem ce o să se întample. Nu a fost despre tenis, poate presiunea celor doi ani grei pentru toată lumea, accidentările de anul trecut, au fost multe momente grele și poate creierul a intrat în panică.

Cred că mâine o să fiu mai puternica decât azi, nu sunt speriată. Joc foarte bine la antrenamente și probabil că am pus o presiune prea mare, o să încerc să o gestionez mai bine” - Simona Halep, la conferința de presă, citată de Eurosport.

Simona Halep și Patrick Mouratoglou se gândesc deja la turneul următor

„Nu mă speri acum, a trecut episodul din teren și o să încep să muncesc din nou. Se poate să fi pus prea multă presiune pe mine și să-mi fi dorit prea mult. Cum am spus și până acum, îmi doresc să fiu mai agresivă, să schimb un pic jocul, să nu mai joc în defensivă, dar nu este ceva wow, este pur și simplu dorința mea de a fi una dintre cele mai bune. Probabil acum, la început de parteneriat este un pic mai apăsător, dar va trece și voi controla totul mult mai bine.

Răbdarea nu e un punct forte la mine. Nu am răbdare de obieci, dar nici nu cedez. Știu că avem nevoie de timp și o să muncesc în continuare și dacă e să se întâmple o să se întâmple (n.r. schimbarea stilului de joc).

Am vorbit cu Patrick și mi-a zis să mă gândesc unde vreau să joc de săptămâna viitoare, suntem cu mintea la meciuri și o să revenim. Mi-a zis să mă calmez și că e totul ok, nu e nicio tragedie că am pierdut un meci. Îl doare pentru că s-a întâmplat chiar la Roland Garros, dar nu e nicio problemă, mergem înainte” - Simona Halep.

Qinwen Zheng, prima reacție după ce a învins-o pe Simona Halep la Roland Garros

De știut:

  • Pentru prezența în turul al doilea, Simona Halep va primi € 84.000 și 70 de puncte. Românca se află pe locul 18 în clasamentul WTA Live.

  • Simona Halep a câştigat turneul de la Roland Garros în 2018 şi a mai fost finalistă în 2014 şi 2017. În 2020, Halep nu a participat la Grand Slamul de la Paris, ea fiind accidentată. În 2020, Simona a părăsit turneul în optimi, învinsă fiind de Iga Swiatek (6-1, 6-2).

  • România mai are o singură reprezentantă pe tabloul de simplu de la Roland Garros 2022: Irina Begu s-a calificat joi în turul al treilea, după ce a învins-o pe Ekaterina Alexandrova la capătul unui meci „cu cântec”.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.