Carlos Alcaraz a entuziasmat întreaga lume a tenisului prin rezultatele înregistrate în acest an, iar întrebările legate de potențialul ibericului în vârstă de 19 ani sunt tot mai dese la conferințele de presă. După ce a obținut calificarea în optimile turneului Masters de la Roma, Rafael Nadal a părut deranjat în momentul în care jurnaliștii l-au adus din nou în discuție pe tânărul său compatriot.

Carlos Alcaraz si Rafael NadalFoto: Oscar J Barroso/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal s-a săturat de comparații: „Lasă-l să se distreze”

După meciul cu John Isner, jurnaliștii de la Foro Italico au început conferința de presă a lui Rafael Nadal cu o nouă întrebare despre Alcaraz. Cel supranumit „Regele Zgurii”, care și-a lăudat de mai multe ori prietenul în ultima perioadă, le-a cerut acestora să nu mai pună presiune pe Carlos.

„Nu știu omule, am uitat cum eram acum 18 ani, dar nu pot vorbi în fiecare zi despre Alcaraz, despre cine va fi mai bun sau cine este mai puternic acum.

Singurul lucru pe care îl putem face este să ne bucurăm de cariera lui, nu să îl comparăm cu unul şi altul. Aşa văd eu lucrurile, oricât de interesant ar fi pentru tine să mă auzi făcând comparaţii.

Dacă va putea câștiga 25 de Grand Slamuri, va fi grozav pentru el și pentru țara noastră, dar lasă-l să se distreze. Eu mi-am putut gestiona cariera așa cum mi-am dorit, este timpul să-l lași şi pe el să o facă.

Nu ne putem petrece toată ziua gândindu-ne la ce ar putea realiza. El joacă la un nivel fantastic și probabil că şi eu am avut un nivel excelent în 2005. Dar sunt vremuri diferite, cariere diferite și moduri diferite de a aborda lucrurile pentru că vremurile se schimbă.

Nu mă mai întrebați asta, nu am ce să spun, mereu vă răspund la fel. Nu puteţi să mă întrebaţi în fiecare zi acelaşi lucru. În plus, puneţi o presiune fantastică pe el.

E grozav să ai un jucător precum Carlos, mă voi bucura mulţi ani de acum înainte de prestaţiile lui, dar acum încă joc și sunt concentrat pe jocul meu” - Rafael Nadal, potrivit puntodebreak.com.

De știut:

  • Rafael Nadal se va duela pentru un loc în sferturile turneului de la Roma cu Denis Shapovalov (favorit 13).
  • La puțin timp după ce a ridicat trofeul de la Caja Magica, Carlos Alcaraz a anunțat că nu va participa la Roma, acesta preferând să se concentreze pe Roland Garros.
  • În urma câștigării turneului de la Madrid, Carlos Alcaraz a urcat trei locuri în clasamentul ATP, el aflându-se acum pe 6.