A câștigat ultimele două turnee la care a participat (Barcelona și Madrid), iar acum se află pe locul 6 ATP. Carlos Alcaraz este senzația momentului în circuitul masculin de tenis, iar Rafael Nadal are numai cuvinte de laudă la adresa compatriotului său.

Carlos Alcaraz si Rafael NadalFoto: Oscar J Barroso/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nadal, vârsta și Alcaraz care este mașina cea nouă

Învins de Carlos în sferturile de la Caja Magica, Rafa a vorbit la superlativ despre compatriotul său, Alcaraz fiind asemănat cu un model nou de mașină care impresionează cum a ieșit de pe poarta fabricii.

„Este tânăr, este nou pe scena tenisului mondial și toate lucrurile noi sunt mult mai interesante decât cele mai vechi.

Fără îndoială, când vezi o mașină nouă arată întotdeauna mai bine decât un model mai vechi. Când vezi un telefon nou, arată întotdeauna mai bine decât unul vechi.

Este ceva normal în viața asta, nu mă plâng deloc. În același timp, sunt fericit să am pe cineva ca el, din țara mea, care realizează toate lucrurile pe care le realizează el în acest moment” - Rafael Nadal.

Nadal, mulțumit de ceea ce a reușit la ATP Madrid

Cu toate că a fost eliminat în sferturile turneului de la Madrid, Rafael Nadal se declară mulțumit cu ceea ce a realizat la Caja Magica. Fostul lider mondial nu avea așteptări prea mari după o perioadă de săptămâni bune fără antrenamente.

„Sunt fericit cu ceea ce fac. Încă mă simt competitiv când sunt sănătos. Trebuie să continui să mă perfecționez, să muncesc.

În ceea ce privește mișcarea, în ceea ce privește forma fizică, în ceea ce privește modul în care reușesc din nou să citesc jocul. În general, nu am avut o săptămână negativă la Madrid, chiar dacă turneul este probabil cel mai dificil pentru mine.

Roma este un loc pe care îl iubesc foarte mult, am amintiri uimitoare aici. Voi încerca să dau tot ce pot, așa cum fac întotdeauna. Sper să fiu pregătit să joc puțin mai bine decât săptămâna trecută” - Rafael Nadal.

De știut:

În acest sezon, Carlos Alcaraz are 28 de victorii și 3 înfrângeri. A adunat doar din premiile din tenis $3.724.759, iar în 2022 a câștigat deja turneele de la Rio, Miami, Barcelona și Madrid.

S-ar putea să te intereseze și:

Carlos Alcaraz l-a impresionat pe Novak Djokovic - Ibericul, capabil să câștige Roland Garros