Parcursul Simonei Halep la turneul WTA de la Madrid s-a oprit în sferturi, sportiva noastră fiind învinsă categoric de Ons Jabeur (a opta favorită de la Caja Magica).

Simona HalepFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jabeur nu i-a dat ritm, iar de aici au apărut problemele

După încheierea partidei, Simona a explicat ce nu a funcționat contra lui Jabeur.

„N-am simțit bine mingea pentru că nici ea (n.r. Ons Jabeur) nu mi-a dat ritm și mi-a schimbat (n.r. cadența execuțiilor) foarte mult și la un moment dat am intrat în panică. N-am mai simțit terenul, nu am mai simțit ce trebuie să fac.

Am încercat să stau până la final și să găsesc ritmul dar n-am reușit, a jucat mai bine. Am de învățat multe din meciul ăsta. Sper, data viitoare, să fiu mai bună”- Simona Halep.

Scurta, arma letală a lui Ons Jabeur

Simona a amintit și despre una dintre armele importante ale lui Jabeur - „scurta”. Sportiva din Tunisia a executat de multe ori această lovitură, ea reușind să-i rupă ritmul Simonei.

„Are o mână extraordinară și parcă tot timpul m-a surprins. Am fost și eu mai lentă, am fost mai înceată în tot ceea ce am făcut și, probabil, d-asta n-am putut să ajung la scurtele ei.

La un moment dat am vrut să intru (n.r. să facă pasul în teren), sărea mingea puțin cam mult și nu am avut timing. Cred că a fost vorba despre timing, nu am avut, nu am simțit mingea și este o jucătoare de Top 10 care, atunci când simte că adversara nu joacă un tenis bun, vine „peste” și e ceea ce a făcut” - Simona Halep.

Concluziile Simonei Halep după primul turneu pe zgură

Fosta lideră mondială a tras concluziile după disputarea primului turneu de zgură din 2022. Halep privește cu încredere spre următoarele competiții, marele obiectiv fiind Roland Garros.

„Au fost meciuri bune, merg cu încredere înainte. Mâine este o nouă zi și o să încep să fac ceea ce nu am făcut astăzi. Sunt la fel de pozitivă, vreau să progresez cât mai mult și cât mai repede, dacă se poate. O să învăț multe din meciul acesta și, deja, am vorbit cu Patrick, am mintea mai clară, acum” - Simona Halep.

Despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou

Simona a vorbit și despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou, turneul de la Madrid fiind primul împreună.

„Un început foarte bun, am făcut ceea ce am vorbit. Astăzi mai puțin, bineînțeles, dar nu că nu am vrut, ci că nu am izbutit, emoțional, să reușesc această treabă. Îmi place foarte mult, mă simt bine și simt că progresez de la zi la zi mai mult. Încep să am încredere în jocul acesta, în modul acesta de a juca și am încredere că o să fie bine” - Simona Halep.

Ce a îmbunătățit sub comanda lui Mouratoglou

„Serviciul, apoi la retur sunt mai solidă. Jocul mai agresiv, intru în teren atunci când am o minge mai scurtă. Cred că, per total, am progresat la multe.

Și fizic sunt bine după o perioadă foarte slabă în care nu m-am simțit bine fizic, câteva luni, de la accidentare. Acum mă simt bine, nu am nicio durere, sunt sănătoasă. Cred că ăsta este cel mai important lucru”, a concluzionat Simona Halep pentru Prosport.

Următoarea competiție la care Simona Halep va participa va fi WTA Roma (de categorie 1000), turneu care va avea loc în perioada 9-15 mai, pe zgură, și care are premii totale în valoare de $2.527.250. Halep a câștigat turneul în 2020.