Știrea zilei din tenis i-a avut în centrul atenției pe jucătorii din Rusia și Belarus, presa internațională scriind că acestora li se va interzice participarea la Wimbledon 2022 din cauza invadării Ucrainei.

Andrey RublevFoto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

A 56-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

La puțin timp după ce fluxul agențiilor de presă a fost inundat cu informația interzicerii sportivilor ruși la Wimbledon 2022, Kremlinul a avut o primă reacție oficială.

Kremlinul spune că sportivii ruși sunt ostatici ai prejudecăților politice

Astfel, Dmitri Peskov (purtătorul de cuvânt al Kremlinului) a precizat că sportivii ruși sunt captivi ai prejudecăților politice.

„Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice [...] Acest lucru este inacceptabil”, a declarat oficialul rus.

Printre cei afectați de o asemenea decizie s-ar număra Daniil Medvedev, Andrey Rublev și Aryna Sabalenka.

Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022.

După războiul pornit de Rusia contra Ucrainei, sportivii ruși și cei din Belarus nu au primit niciun fel de sancțiune, aceștia putând participa la orice turneu din circuitele WTA și ATP.

Pe de altă parte, echipele Rusiei și Belarusului au fost excluse din Cupa Davis și Billie Jean King Cup (fostă Fed Cup).

Este posibil ca excluderea să aibă loc nu doar de la Wimbledon, ci de la toate turneele din Regatul Unit care se vor disputa în această vară pe iarbă (ex. Queen's, Eastbourne).