A uimit într-un mod neplăcut atunci când a ales, din senin, să se retragă în timpul meciului cu puștoaica Linda Fruhvirtova de la WTA Miami. La câteva ore distanță după gestul lipsit de sportivitate, Victoria Azarenka a oferit unele explicații după scandalul momentului din tenisul feminin.

Victoria AzarenkaFoto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Victoria Azarenka admite că nu trebuia să intre pe teren

La 6-2 și 3-0 pentru adversară, Vika a părăsit terenul fără să ofere vreo explicație. În plus, nu a dat nici mâna cu adversara. La câteva ore după incident, sportiva din Belarus a oferit o declarație.

„Nu trebuia să intru astăzi pe teren. Ultimele săptămâni au fost extrem de stresante în viaţa mea personală.

Ultimul meci m-a epuizat atât de mult, dar am vrut să joc în faţa unui public numeros, pentru că m-a ajutat la primul meu meci. Am vrut să încerc, dar a fost o greşeală.

Sper să iau o pauză şi să fiu capabilă să revin. Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat” - Victoria Azarenka.

Ocupantă a locului 16 în ierarhia mondială, Azarenka a întrerupt preț de câteva minute meciul cu Elena Rybakina de la Indian Wells din urmă cu două săptămâni. Ea a început să plângă pe teren, iar în cele din urmă a fost învinsă, scor 6-3, 6-4.

Azarenka este unul dintre puținii sportivi din Belarus care au condamnat invadarea Ucrainei de către trupele lui Vladimir Putin.

Linda Fruhvirtova, noua senzație a tenisului din Cehia

Locul 297 în clasamentul mondial, Linda are doar 16 ani și surprinde prin parcursul său de la Miami.

Beneficiară a unui wild card, Fruhvirtova le-a eliminat deja pe Danka Kovinic, Elise Mertens și Victoria Azarenka la Miami. În optimi va da peste Paula Badosa (6 WTA și favorită cinci la turneul de la Miami).

Jucătoarea din Cehia a devenit cea mai tânără jucătoare care a ajuns în optimile de finală la Miami, după Maria Sharapova şi Tatiana Golovin în 2004.