Victoria Azarenka, fost lider al ierarhiei mondiale, a fost eliminată încă din turul trei de la Indian Wells, iar în timpul partidei cu Elena Rybakina (3-6, 4-6) a început să plângă. După meci, jucătoarea din Belarus a luat o decizie surprinzătoare și și-a șters conturile de social media.

Victoria Azarenka a inceput sa planga la Indian WellsFoto: Captura video

La scorul de 2-2, în al doilea set, după o dublă greşeală, jucătoarea aflată în prezent pe locul 15 în ierarhia WTA a izbucnit în lacrimi, iar arbitrul de scaun s-a dus la ea.

Discuția dintre arbitru și cele două jucătoare:

Arbitrul, către Azarenka: Ai nevoie de ajutor?

Victoria Azarenka: Îmi pare rău! Îmi pare foarte rău. Chiar îmi pare foarte rău. Pur și simplu m-am săturat de toate astea.

Arbitrul, către Rybakina: Doar am verificat dacă este bine.

Elena Rybakina: Ok, dar este normal aşa ceva?

Arbitrul: Nu, nu este normal, este prima oară când se întâmplă.

După câteva momente, Azarenka a reluat jocul, în aplauzele publicului care încerca să o încurajeze.

Motivul pentru care aceasta a plâns nu este cunoscut, însă ea şi-a şters după meci conturile de Instagram și Twitter.

Victoria Azarenka, criticată pentru că nu a condamnat acțiunile președintelui Alexandr Lukashenko

La 3 martie, Victoria Azarenka din Belarus, dublă câştigătoare de Grand Slam şi fost lider WTA, s-a declarat devastată de suferinţele produse de războiul din Ucraina.

Mulți dintre fanii sportivei i-au reproșat acesteia ar fi trebuit să condamne în termeni mai duri acțiunile președintelui bielorus Alexandr Lukashenko, cel care i-a permis lui Putin să invadeze Ucraina și prin nord.

La Indian Wells, la fel ca alţi sportivi din Rusia şi Belarus, Azarenka nu a evoluat sub culorile sau simbolurile ţării sale.