Victoria Azarenka este în centrul scandalului momentului din tenisul feminin, fosta lideră a ierarhiei WTA alegând să abandoneze împotriva unei sportive de doar 16 ani fără să aibă aparent un motiv întemeiat.

Victoria AzarenkaFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Explicația oferită de Victoria Azarenka după gestul nesportiv de la WTA Miami

Condusă cu 6-2, 3-0 de puștoaica Linda Fruhvirtova, Azarenka a ales să abandoneze după doar 45 de minute.

Fără să prezinte vreo problemă medicală, Vika s-a oprit pur și simplu din meci, a dat mâna cu arbitra de scaun și a părăsit terenul spre uimirea spectatorilor.

Sportiva din Belarus (16 WTA - 32 de ani) „a uitat” să dea mâna cu adversara, plecând direct spre vestiare.

Linda Fruhvirtova spune că a fost o onoare să împartă terenul cu Azarenka

Întrebată la finalul partidei despre modul ciudat în care experimentata sa adversară a ales să părăsească terenul, Linda Fruhvirtova a spus că a fost o onoare să joace împotriva unei sportive de talia Victoriei.

„Nu știu ce s-a întâmplat la final. Avea niște probleme legate de accidentări. Nu știu, dar a fost o onoare să împart terenul cu ea. Nu îți dorești niciodată să închei meciul în acest fel, dar se întâmplă” - Linda Fruhvirtova, citată de Fox Sports.

Locul 279 în ierarhia mondială, Linda este marea speranță a tenisului din Cehia. Ea a primit un wild card din partea organizatorilor de la Miami și nu a înșelat deloc așteptările până acum: le-a eliminat deja pe Danka Kovinic, Elise Mertens și Victoria Azarenka.

În optimi, tânăra sportivă din Cehia va da peste Paula Badosa (6 WTA și favorită cinci la turneul de la Miami).