Anastasia Pavlyuchenkova este una dintre cele mai prezente voci din lumea sportului care susține pacea în Ucraina. Jucătoarea de tenis rusoaică a avut o nouă intervenție, de această dată la CNN.

Anastasia PavlyuchenkovaFoto: Paul Crock / AFP / Profimedia

A șaptea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Printre altele, Anastasia a cerut ca tot mai mulți sportivi (ruși și nu numai) să iasă și să vorbească, să ceară pacea în aceste momente dificile.

Anastasia Pavlyuchenkova și frica de război

"Îmi provoacă frică, sunt confuză (n.r. războiul). Nu pot decât să vorbesc. Nu pot decât să sper că tot mai mulți sportivi vor vorbi despre această situație.

Nu sunt politician, sunt doar o femeie care joacă tenis profesionist. Îmi exprim punctul de vedere: nu vreau violență. Vrem doar pace și iubire și să se oprească războiul.

Mă tem pentru viitor. Trebuie să ne gândim și la copiii noștri. Vreau un viitor pentru copii" - Anastasia Pavlyuchenkova.

Tenisul trece în planul al doilea

"Nu vreau să fiu egoistă și să vorbesc despre cariera mea, nu este vorba despre sport și tenis în acest moment. Este vorba doar despre viitor și despre viețile noastre, ale tuturor" - Anastasia Pavlyuchenkova, la CNN.

Locul 14 în ierarhia WTA, Anastasia are 30 de ani și a câștigat de-a lungul carierei 12 titluri la simplu. A adunat $12.247.194 din premiile din tenis. Cel mai sus a fost pe locul 11 în clasamentul mondial (pe 8 noiembrie 2021).

Citește și: