Sergiy Stakhovsky, jucător de tenis care la un moment dat a ocupat locul 31 mondial, a călătorit la Kiev pentru a-și apăra țara natală. De pe front, el a trimis un mesaj înduioșător pentru soția sa: "Sper să mă întorc pentru a-ți cere scuze".

HotNews.roFoto: Hotnews

A șaptea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

După o călătorie lungă de zeci de ore, jucătorul a ajuns, nu fără dificultate, în capitala Ucrainei, la Kiev. Stakhovsky s-a înrolat în armata ucraineană pentru că a considerat că poporul are nevoie de el, a declarat jucătorul de tenis pentru L'Equipe.

Confruntat cu ororile războiului, Stakhovsky susține că a fost dotat cu vestă antiglonţ, iar dacă nu se află pe front, este mereu în stare de alertă.

Sergiy Stakhovsky: "Sper doar să-mi revăd soția"

"Oamenii se feresc de posibilele grupuri mici de asalt ruseşti, aşa că se uită la tine cu multă suspiciune când încerci să treci granița. Ni s-a pus un pistol la cap de mai multe ori.

Am simţit că trebuia să fac asta. Nu fără unele regrete şi îngrijorări. Toată lumea a încercat să mă oprească. Sper doar să-mi revăd soţia şi să-i cer iertare pentru că am plecat în Ucraina.

Primeşti o armă şi aştepţi ordine (n.r. despre ce face pe front). Încărcăm şi descarcăm. Sper că nu trebuie să mai fac nimic.

De îndată ce se vor opri sirenele, ne vom ascunde în subsol (n.r. despre ce face când nu este pe front). Aseară s-a întâmplat de trei ori. Sirene sau nu, am dormit foarte puţin în ultimele trei zile.

Azi (n.r. - marţi) a fost un singur bombardament la Kiev. Au încercat să distrugă turnul televiziunii. Nu au avut succes, dar au ucis cinci civili. Este o nebunie completă şi trebuie să se oprească. Dar Ucraina singură nu poate face asta. Avem nevoie de lume.

Încerc să nu mă gândesc la moarte. Putem muri cu toţii din mai multe motive, nimeni nu ştie când se va întâmpla, aşa că de ce să mă deranjez gândindu-mă la ce este mai rău" - Sergiy Stakhovsky.

Sergiy Stakhovsky este jucător profesionist de tenis din 2003, iar în 2010 a ajuns chiar pe locul 31 în lume. Ucraineanul a câștigat peste 5 milioane de dolari din tenis. El a evoluat ultima oară la Australian Open 2022, unde a pierdut în prima rundă a calificărilor.

Citește și: