Anastasia Pavlyuchenkova a postat pe contul personal de Twitter un mesaj în care se declară împotriva războiului din Ucraina. Finalistă la Roland Garros 2021 și locul 13 în ierarhia WTA, sportiva rusoaică spune că "ambiţiile personale" nu pot justifica violenţa.

Anastasia PavlyuchenkovaFoto: Paul Crock / AFP / Profimedia

A cincea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Anastasia spune că Rusia este casa ei, dar că acum îi este frică când vede ce se întâmplă în aceste zile.

Cu toate acestea, sportivei nu-i este teamă să-și expună punctul de vedere în legătură cu invadarea Ucrainei.

"Joc tenis de când eram copil. Am reprezentat Rusia toată viaţa. Aceasta este casa mea şi ţara mea. Dar acum mi-e frică, la fel ca şi familiei şi prietenilor mei. Cu toate acestea, nu mi-e teamă să-mi expun poziţia clar.

Sunt împotriva războiului şi violenţei. Ambiţiile personale şi motivaţiile politice nu pot justifica violenţa. Acesta afectează viitorul, nu numai al nostru, ci şi al copiilor noştri. Sunt confuză şi nu ştiu cum să ajut în această situaţie.

Sunt doar o sportivă care joacă tenis. Nu sunt politician, nici personalitate publică. Nu am experienţă în asta. Nu pot decât să-mi arăt public dezacordul cu toate acestea şi să vorbesc. Opriţi războiul, opriţi violenţa!" - Anastasia Pavlyuchenkova.

Te-ar putea interesa și:

UEFA, tot mai aproape de a suspenda Rusia din toate competițiile (presă)

FIA: Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, anulat după invazia asupra Ucrainei

Reacția Rusiei după ce finala Champions League a fost mutată de la Sankt Petersburg

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a decis anularea tuturor competiţiilor organizate în Rusia până la finalul sezonului