România va fi reprezentată de trei sportive pe tabloul principal al turnenului de categorie WTA 250 de la Lyon. Ana Bogdan o va întâlni în primul tur pe Dayana Yastremska, sportivă ucraineană care a fugit prin țara noastră din calea războiului.

Ana Bogdan si Sorana CirsteaFoto: Colaj foto

Dayana Yastremska şi sora ei, care au trecut vineri prin România, au ajuns sâmbătă în Franţa. Sportiva este prezentă pe tabloul principal al turneului de la Lyon după ce a primit un wildcard din partea organizatorilor.

Ana Bogdan a fost una dintre jucătoarele care au reacționat în momentul în care Yastremska a anunțat că este nevoită să își părăsească țara.

"Ai grijă de tine! Fie ca Dumnezeu să te protejeze pe tine și pe familia ta!", a scris Ana Bogdan, în comentariile postării Dayanei Yastremska.

Sorana Cîrstea o poate depăși pe Simona Halep în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea, care o va depăși pe Simona Halep în clasamentul mondial dacă se va impune la competiția din Franța, se va duela în runda inaugurală cu o jucătoare venită din calificări.

Diferența dintre Cîrstea și Halep este de doar 167 de puncte: Simona nu va participa la niciun turneu săptămâna viitoare, iar Sorana este a doua favorită a competiției de la Lyon.

A treia reprezentată a României este Irina Bara, care o va întâlni în primul tur cu italianca Jasmine Paolini (44 WTA).

Open 6ème Sens Métropole de Lyon se dispută în perioada 28 februarie - 6 martie, pe hard, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $239,477. Competiția, care se află la a treia ediție, a fost câștigată până acum de Sofia Kenin și Clara Tauson. În 2020, Laura Paar s-a impus în proba de dublu (alături de Julia Lohoff)