Dayana Yastremska, jucătoare de tenis în vârstă de 21 de ani, a ajuns în România după ce a părăsit vineri Odesa, unul din orașele ucrainene unde au fost raportate explozii. Sportiva a fugit din calea războiului împreuna cu sora ei mai mică, dar a fost nevoită să își lase părinții în urmă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostă ocupantă a locului 21 în ierarhia WTA (ianuarie 2020), Yastremska a plecat cu bacul din Orlivka și a ajuns în vama Isaccea, Tulcea.

Aflată în prezent pe locul 120 în clasamentul mondial, Yastremska a venit în România împreună cu sora sa, dar părinții lor au rămas în țară.

"După ce am petrecut două nopți în parcarea subterană, părinții mei au luat decizia de a ne trimite cu orice preț pe mine și pe sora mea mai mică în afara Ucrainei! Mamă, tată, vă iubim foarte mult, aveți grijă de voi!!! Te iubesc, țara mea! Ucraineni, aveți grijă de viețile voastre", a scris Yastremska, pe Instagram.

"Este atât de trist să ne părăsim țara. Pentru că acolo undeva sunt încă părinții noștri", a spus Dayana Yastresmka pentru Pro TV.

Sursă video: Pro TV

În ianuarie 2021, Yastremska a fost suspendată provizoriu de WTA după ce a picat un test antidoping efectuat în noiembrie 2020, în afara competiţiei.

În eşantioanele ei s-au descoperit urme de mesterolon, substanţă folosită în special în tratamentul nivelurilor scăzute de testosteron. Ea a negat utilizarea unor medicamente care îmbunătăţesc performanţa, iar un tribunal independent i-a ridicat suspendarea în iunie 2021.

Considerată una dintre cele mai promițătoare jucătoare din noua generație, Yastremska are trei titluri în palmares: Hong Kong (2018), Hua Hin și Strasbourg (2019).

Te-ar putea interesa și:

Desfășurarea evenimentelor din Ucraina - LiveText pe HotNews.ro.

VIDEO Andrey Rublev, solidar cu Ucraina - Ce a scris rusul pe camera TV după ce s-a calificat în finală la ATP Dubai

FIA: Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, anulat după invazia asupra Ucrainei

UEFA, tot mai aproape de a rupe contractul cu rușii de la Gazprom - Câți bani va pierde forul european

Reacția Rusiei după ce finala Champions League a fost mutată de la Sankt Petersburg

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a decis anularea tuturor competiţiilor organizate în Rusia până la finalul sezonului