Daiana Yastremska şi sora ei, care au ajuns vineri în România după ce au fugit din calea războiului din Ucraina, au ajuns în Franţa, conform unui mesaj postat pe Twitter de fosta ocupantă a locului 21 în ierarhia WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit presei franceze, sportiva se află într-un hotel din Lyon.

"Obosită, dar eu și sora mea suntem în siguranță! Mulțumim, Franța! Ucraina, fii puternică! Ne e dor de casă, de mama și de tata", a scris Yastremska pe Twitter.

Dayana le-a mulțumit și românilor pentru ajutor: "O primire foarte călduroasă! Toți cetățenii pașnici ucraineni sunt întâmpinați cu dragoste. Mulțumesc, România!".

Vineri, Yastremska a anunţat că, după două nopţi în adăposturile din parcarea subterană, părinţii ei au decis să le trimită pe ea şi pe sora ei din Odesa, "cu orice preţ". Cele douăau ajuns cu bacul în vama Isaccea, Tulcea.

În ianuarie 2021, Yastremska a fost suspendată provizoriu de WTA după ce a picat un test antidoping efectuat în noiembrie 2020, în afara competiţiei.

În eşantioanele ei s-au descoperit urme de mesterolon, substanţă folosită în special în tratamentul nivelurilor scăzute de testosteron. Ea a negat utilizarea unor medicamente care îmbunătăţesc performanţa, iar un tribunal independent i-a ridicat suspendarea în iunie 2021.

Considerată una dintre cele mai promițătoare jucătoare din noua generație, Yastremska are trei titluri în palmares: Hong Kong (2018), Hua Hin și Strasbourg (2019).

Te-ar putea interesa și: