Rafael Nadal și Roger Federer au confirmat că vor face echipă în cursul acestui an pentru cea de-a cincea ediție a Laver Cup, care va avea loc la O2 Arena din Londra, în perioada 23 - 25 septembrie 2022, informează site-ul oficial al competiției.

Roger Federer, Rafael Nadal si tabloulFoto: lavercup.com

Sub supravegherea căpitanului Bjorn Borg, cei doi jucători legendari vor reprezenta echipa Europei în încercarea de a câștiga Laver Cup pentru a cincea oară consecutiv (duel cu echipa ).

Nadal a uimit întreaga lume a tenisului după ce a revenit în fața rusului Daniil Medvedev într-o finală epică a Australian Open și a devenit primul jucător din istorie care câștigă 21 de titluri de Grand Slam.

Federer, care l-a felicitat pe marele său rival și prieten, este încântat că acesta i se va alătura la Londra pentru Laver Cup.

"Abia aștept să mă întorc în circuit mai târziu în acest an, iar Laver Cup face parte din planurile mele. Nu este niciun secret că iubesc acest eveniment și sunt super încântat să mă întorc la O2 Arena și la Londra, unul dintre cele mai mari orașe din lume.

Rafa este o persoană incredibilă și o sursă de inspirație pentru mine și pentru nenumărate alte persoane din întreaga lume. Mi-a trimis un mesaj pe rețelele de socializare după Laver Cup de la Boston, anul trecut, sugerându-mi să jucăm la dublu la Londra și cu siguranță sunt pregătit pentru o revenire "Fedal" la Laver Cup!", a declarat Roger Federer, de 20 de ori campion de Grand Slam.

Nadal a participat de două ori la Laver Cup: la Praga (2017) și la Geneva (2019).

La ediția inaugurală a Laver Cup de la Praga, în 2017, Nadal a făcut pereche cu Federer pentru primul și singurul lor meci de dublu jucat împreună. Fanii s-au putut bucura atunci de experiența unică de a-i vedea pe cei doi rivali devenind coechipieri (i-au învins pe americanii Sam Querrey și Jack Sock în trei seturi).

"Laver Cup este un eveniment unic și mi-a plăcut să particip la el. I-am spus lui Roger că ar trebui să jucăm la dublu împreună la Londra și el pare dornic, așa că acum trebuie doar să-l convingem pe căpitanul nostru Bjorn!

Roger a reprezentat o parte imensă din cariera mea, un mare rival, dar și un prieten adevărat. Să facem parte împreună din echipa Europei este grozav, iar dacă am putea să mai împărțim terenul încă o dată ca pereche de dublu, atunci ar fi o experiență cu adevărat specială pentru amândoi în această etapă a carierei noastre", a declarat Nadal.

Căpitanul Bjorn Borg este, bineînțeles, încântat să poată numi doi dintre cei mai mari jucători ai sportului drept primele sale alegeri în timp ce construiește echipa Europei pentru ediția din 2022.

"Mai bine de atât nu se poate: să îi putem selecta pe Rafa și Roger pentru Laver Cup de la Londra. Ceea ce tocmai a realizat Rafa la Australian Open weekendul trecut a fost incredibil. El întruchipează spiritul jocului nostru și suntem atât de norocoși să îi avem pe el și pe Roger ca modele pentru sportul nostru. Doi mari campioni, un oraș incredibil și un loc de desfășurare emblematic - va fi cu adevărat memorabil.

Am văzut pentru prima dată la Praga entuziasmul generat de Roger și Rafa jucând la dublu împreună. Apoi, la Geneva, simplul fapt de a-i avea unul lângă altul, antrenându-se reciproc și încurajându-și coechipierii de pe banca de rezerve a oferit tuturor o imagine a ceea ce îi face speciali", a declarat Borg.

Numită în onoarea legendei tenisului australian Rod Laver, Cupa Laver se joacă pe un teren negru spectaculos care va fi construit în interiorul "The O2", o arenă cu 20.000 de locuri. Competiția pe echipe, care durează trei zile, opune șase dintre cei mai buni jucători din Europa și șase dintre omologii lor din restul lumii.