Cei mai buni tenismeni de simplu din lume, spaniolul Rafael Nadal, locul 1 ATP, si Roger Federer, locul 2 ATP, au facut echipa de dublu in premiera si au castigat partida de la Laver Cup disputata, sambata, la Praga, cu americanii Sam Querrey si Jack Sock, scor 6-4, 1-6, 10-5, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Competitia demonstrativa Laver Cup, aflata la prima editie, opune timp de trei zile o echipa formata din sase jucatori europeni unei formatii cu acelasi numar de tenismeni din restul lumii. In total se disputa 12 mecirui, cate patru pe zi (trei de simplu si unul de dublu).

Dupa doua zile de intreceri, Team Europe conduce cu 9-3 Team World. In joc, pentru ultima zi, mai sunt 12 puncte. Va castiga prima echipa care ajunge la 13 puncte. pentru fiecare victorie din prima zi se acorda un punct, pentru fiecare succes in ziua doua - doua puncte, iar pentru meciurile castigate in ultima zi - 3 puncte.

Echipa europeana, al carei capitan este Bjorn Borg, ii are in compnenta pe Rafael Nadal, Roger Federer, Marin Cilic (Croatia), Dominic Thiem (Austria), Alexander Zverev (Germania) si Tomas Berdych (Cehia).

Echipa mondiala, cu John McEnroe la conducere, este formata din Jack Sock (SUA), Nick Kyrgios (Australia), John Isner (SUA), Sam Querrey (SUA), Frances Tiafoe (SUA) si Denis Shapovalov (Canda).

Rezultatele de pana acum: Europa - Restul Lumii 9-3

Sambata

Roger Federer - Sam Querrey 6-4,6-2

Rafael Nadal - Jack Sock 6-3,3-6, 11-9

Tomas Berdych - Nick Kyrgios 6-4,6-7, 7-10

Roger Federer/Rafael Nadal - Sam Querrey/Jack Sock 6-4,1-6, 10-5

Vineri

Marin Cilic - Frances Tiafoe 7-6,7-6

Dominic Thiem - John Isner 6-7, 7-6, 1-0

Alexander Zverev - Denis Shapovalov 7-6,7-6

Rafael Nadal/Tomas Berdych - John Isner/ Jack Sock 6-7,7-6, 0-1

Vezi aici rezumatul partidei Roger Federer/Rafael Nadal - Sam Querrey/Jack Sock: