Naomi Osaka nu este tocmai una dintre veteranele circuitului feminin de tenis, dar nipona în vârstă de 24 de ani a afirmat că se simte destul de bătrână în raport cu unele dintre colegele sale, relatează Insider.

Naomi OsakaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

După ce a învins-o pe Camila Osorio (20 de ani) în primul tur de la Australian Open, Osaka a descris dificultățile pe care le presupune confruntarea cu adversare mai tinere.

"Întotdeauna este greu să joci împotriva cuiva mai tânăr, dar, sincer, nu mă mai deranjează atât de mult ca înainte. Mă simt ca o veterană în circuit în acest moment. Mă sperie faptul că în tenis sunt atât de mulți copii care sunt născuți în anii 2000", a spus Osaka, la conferința de presă.

Osaka, născută în octombrie 1997, și-a amintit de participarea sa la Australian Open 2016. Puțin cunoscuta japoneză s-a duelat atunci cu Victoria Azarenka, dublă campioană de Grand Slam, pe Rod Laver Arena. Și chiar dacă fostul lider WTA a învins-o în două seturi pe tânăra care atunci avea doar 18 ani, Osaka își amintește că a fost încurajată de faptul că nu avea nimic de pierdut.

"Știu cum este să nu ai nicio teamă și să încerci să obții tot ce poți. Așa că, desigur, este foarte periculos, dar, în același timp, este distractiv" - Naomi Osaka, care a devenit faimoasă odată cu victoria de la US Open 2018 (a învins-o în finală pe Serena Williams).

Update: Naomi a fost îndreptățită să se teamă: Amanda Anisimova (20 de ani) a reușit să o elimine vineri pe niponă în turul al treilea de la Australian Open. Noua elevă a lui Darren Cahill a salvat două mingi de meci și s-a impus în super-tiebreakul setului decisiv.