​Naomi Osaka s-a impus în finala US Open împotriva Serenei Williams, scor 6-2, 6-4 și a devenit prima jucătoare din Japonia care obține un titlu de Grand Slam. Victoria impresionantă a japonezei a fost eclipsată de multiplele penalizări primite de Serena Williams de la arbitrul de scaun, Carlos Ramos.

HotNews.roFoto: Hotnews

Victoria niponei i-a refuzat Serenei cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam din carieră, cu care aceasta ar fi egalat recordul deținut de 45 de ani de Margaret Court.

În setul secund, Serena Williams a primit mai multe penalizări pentru "code violation" din partea arbitrului Carlos Ramos, dintre care ultima a costat-o un game și a dus-o pe Osaka la un game de victoria finală.

Osaka a terminat partida cu 16 lovituri direct câştigătoare şi 14 erori neforţate. Aceasta a pierdut doar 11 puncte din 42 pe propriul serviciu, având un procentaj de 73% pe primul serviciu. Japoneza a pierdut doar 28 de game-uri pe toată durata turneului.

“Când am îmbrăţişat-o pe Serena la fileu, m-am simţit din nou ca un copil. Când eram mică am scris o compunere despre ea în clasa a treia. Am spus: ‘Vreau să fiu ca ea’. Îmi voi aminti mereu de Serena pe care o iubesc. A fost foarte drăguţă cu mine la fileu şi pe podium. Cred că poate în câteva zile îmi voi da seama ce am reuşit. Am simţit că nu trebuie să mă las copleşită de emoţii, doar să mă concentrez să joc tenis pentru că asta m-a adus la acest punct”, a spus Osaka.

Jucătoarea în vârstă de 20 de ani a arătat o putere mentală imensă, reuşind să salveze 24 de mingi de break din 28 în ultimele două săptămâni, inclusiv pe toate 13 din semifinala jucată împotriva lui Madison Keys.

Titlul de la Flushing Meadows este al doilea din cariera lui Naomi Osaka, după ce aceasta a obținut și trofeul de la Indian Wells, tot în 2018.

Momentul în care Naomi Osaka ridică trofeul de la US Open:

Îmbrăţişarea dintre Naomi Osaka şi mama sa:

Rezumatul partidei dintre Naomi Osaka şi Serena Williams: