Victoria Azarenka, fost lider al ierarhiei mondiale, s-a declarat în favoarea vaccinării obligatorii în circuitul WTA după afacerea Djokovic, pe care a calificat-o drept "circ", scrie ziarul belgian Le Soir.

Victoria Azarenka Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Deşi este conştientă de provocarea juridică pe care ar putea-o reprezenta acest lucru, Azarenka, membră a consiliului jucătoarelor WTA, a afirmat că ar fi "benefic pentru toată lumea" dacă WTA ar adopta o politică bazată pe principiul "nu te vaccinezi, nu joci".

Câştigătoare a două turnee de Grand Slam (AO 2012, 2013), Azarenka, acum locul 25 WTA, a făcut o serie de declaraţii după ce a învins-o pe elveţianca Jil Teichmann (34 WTA) în turul doi al Openului Australiei.

Ultimele zile înaintea turneului au fost marcate de afacerea Novak Djokovic. Numărul unu mondial al tenisului masculin a primit o derogare medicală pentru a juca la Australian Open, chiar dacă nu era vaccinat contra Covid-19, înainte ca autorităţile australiene să-i anuleze definitiv viza de intrare.

"Pentru mine, este clar. Eu cred în ştiinţă. Cred în vaccinare şi am făcut-o. După mine, este singura soluţie. Pentru toţi cei din tenis, fiindcă noi călătorim mult", a explicat jucătoarea de 32 de ani.

Ea a recunoscut că vaccinarea obligatorie ar putea pune probleme: "Unele ţări nu vor accepta obligaţia. De aceea va fi mult de lucru pentru a o introduce".

În opinia sa, controversa din jurul lui Djokovic este un motiv pentru a aduce claritate.

"De îndată ce există o zonă gri, apar prea multe întrebări şi situaţii ca acestea. În anumite cazuri, cred că este nevoie de o adordare în alb şi negru", a spus jucătoarea, care a dezvăluit că a contractat coronavirusul în noiembrie 2021, informează Agerpres.

S-ar putea să te intereseze și: