​În timp ce Novak Djokovic se apropie cu pași repezi de plecarea sa din Australia, tatăl Srdjan a atacat guvernul australian pe rețelele de socializare, informează The Age.

Novak Djokovic si tatal SrdjanFoto: Pedja Milosavljevic / Sipa Press / Profimedia

"Tentativa de asasinat asupra celui mai bun sportiv din lume s-a încheiat, 50 de gloanțe în pieptul lui Novak - la urma urmei, el oferă sprijin unui tânăr jucător de 17 ani, așa este Nole, un om, un frate, ne vedem la Paris", - Srdjan Djokovic pe Instagram.

Presa sârbă scrie că prin , Srdjan Djokovic ar putea face referire la mesajul de susținere trimis de Novak Djokovic câștigătorului de la Adelaide International, australianul Thanasi Kokkinakis, care are 25 de ani.

"Felicitări pentru primul tău titlu, obținut în orașul natal, Thanasi. După toate greutățile cauzate de accidentări, sunt sigur că victoria e și mai dulce. O meriți! E grozav pentru tenis. Mult noroc la Melbourne", i-a scris Djokovic lui Kokkinakis.

Srdjan Djokovic a condus protestele împotriva detenției lui Novak în cursul săptămânii trecute și a ținut conferințe de presă înflăcărate în care l-a criticat direct pe premierul australian Scott Morrison, comparându-și fiul cu Spartacus și cu Iisus Hristos.

Novak Djokovic va părăsi Australia în această seară. Sârbul va pleca cu zborul Emirates de la ora locală 22:30 (13:30, ora României) spre Dubai.

Apelul lui Novak Djokovic a fost respins - Liderul ierarhiei ATP trebuie să părăsească Australia

Apelul lui Novak Djokovic la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia în următoarele ore.

Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovic a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile aferente.

Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată.

Astfel, s-a menţinut decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovic va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovic au durat între orele 00:30 şi 05:30 (ora României), cu o pauză de o oră.

Potrivit news.com.au, avocaţii lui Novak Djokovic au încercat să-i convingă pe cei trei judecători că o mare parte din motivele ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, pentru a-l deporta pe tenismenul sârb se bazează pe presupuse comentarii antivaccinare făcute într-un singur articol publicat de BBC.

Ei au argumentat că citatul folosit de ministru a fost "selectiv" şi "înşelător".

Dar, în ceea ce ar putea fi o lovitură pentru echipa juridică a numărului 1 mondial, judecătorul James Allsop a spus că ministrul se poate baza şi pe "folosirea raţională şi rezonabilă a percepţiei şi a bunului simţ" pentru a determina opiniile lui Djokovic.

Concret, în timp ce echipa lui Djokovic se bazează în mare măsură pe articolul BBC, unul dintre cei trei judecători a spus că ministrul poate presupune că sârbul are tendinţe antivaccinare, bazându-se pe mai mult de o ştire şi că ministrul nu trebuie să prezinte toate sursele pentru această concluzie.