Djordje, fratele lui Novak Djokovic, a dezvăluit primul mesaj transmis de sârb din hotelul de carantină din Melbourne, după ce liderului mondial i-a fost interzisă joi intrarea în țară pentru a-și apăra titlul la Australian Open.

Novak DjokovicFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Dumnezeu vede totul! Binecuvântarea mea este de ordin spiritual, a lor este de natură materială" - Novak Djokovic, potrivit ESPN Tennis.

Tatăl jucătorului, Srdjan Djokovic, îl compară pe Nole cu Iisus Hristos

Tatăl jucătorului, Srdjan Djokovic, a insistat în fața manifestanților de la Belgrad că cere .

"Iisus a fost răstignit pe cruce și a reușit să treacă peste toate și este în continuare printre noi. Acum, Novak este răstignit și pățește aceleași lucruri.

Liderul țării, Scott Morrison (n.r. premierul Australiei) a avut tupeul să-l alunge pe Novak. L-a pus în genunchi, și nu doar pe el, ci pe întreaga Serbie", a declarat joi tatăl lui Djokovic, Srdjan, pentru presa din Belgrad.

Srdjan Djokovic a afirmat că fiul său a devenit simbolul şi liderul lumii libere, a naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate, după ce acestuia nu i-a fost permisă intrarea în Australia pe motiv că viza solicitată nu este validă, liderul mondial fiind nevaccinat anti-Covid.

Citește și: Novak Djokovic și scandalul interdicției de a intra în Australia - Povestea unui incident major: De la refuzul vaccinării împotriva Covid-19 și până la petrecerea de pomină de la Adria Tour - De unde am plecat și unde am ajuns

Desfășurarea evenimentelor pe scurt

  • Djokovic și echipa sa aterizează la Melbourne la ora locală 23:15.
  • Inițial, aceștia nu au voie să părăsească avionul cu care au venit.
  • Ministrul Sportului din Australia a anunțat că Djokovic nu are dreptul să intre în țară.
  • Djokovic s-a aflat în custodia poliţiei de frontieră australiene timp de 8 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după 3 ore. Srdjan, tatăl sportivului, a afirmat că fiul său este ţinut captiv (Nole a fost izolat într-o cameră și a fost păzit de doi polițiști).
  • În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia. De asemenea, președintele Serbiei a acuzat Australia de "rele tratamente" față de Novak Djokovic și a cerut ca acesta să fie primit în țară de urgență.
  • După mai bine de 8 ore de audieri, Novak Djokovic nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin și a fost rugat să părăsească Australia.
  • Novak Djokovic a făcut apel la decizia de expulzare, iar un judecător a analizat cazul joi.
  • Judecătorul însărcinat cu cazul sârbului a amânat decizia până luni dimineața, neavând toate documentele necesare. Nole va rămâne în Australia până la verdict.