Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak, a afirmat că fiul său a devenit simbolul şi liderul lumii libere, a naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate, după ce acestuia nu i-a fost permisă intrarea în Australia pe motiv că viza solicitată nu este validă, liderul mondial fiind nevaccinat anti-Covid.

Novak Djokovic si tatal SrdjanFoto: Pedja Milosavljevic / Sipa Press / Profimedia

"Fiul meu este captiv în seara asta în Australia, dar nu a fost niciodată atât de liber. Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere, a naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate" - Srdjan Djokovic, într-un interviu pentru ziarul sârb Telegraf.

El consideră că fiul său este şi susţine că la adresa lui Novak a fost o lipsă de respect, deoarece provine dintr-o <ţară mică>.

"Îl putem întemniţa în seara asta, mâine îl putem încătuşa, dar adevărul este că apa mereu găseşte drumul. Novak este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea, colonialismul şi ipocrizia. El luptă pentru egalitatea tuturor oamenilor de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, de Dumnezeul căruia se roagă şi de banii lor" - Srdjan Djokovic,citat de News.ro.

Desfășurarea evenimentelor pe scurt

  • Djokovic și echipa sa aterizează la Melbourne la ora locală 23:15.

  • Inițial, aceștia nu au voie să părăsească avionul cu care au venit.

  • Ministrul Sportului din Australia a anunțat că Djokovic nu are dreptul să intre în țară.

  • Djokovic s-a aflat în custodia poliţiei de frontieră australiene timp de 8 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după 3 ore. Srdjan, tatăl sportivului, a afirmat că fiul său este ţinut captiv (Nole a fost izolat într-o cameră și a fost păzit de doi polițiști).

  • În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia. De asemenea, președintele Serbiei a acuzat Australia de "rele tratamente" față de Novak Djokovic și a cerut ca acesta să fie primit în țară de urgență.

  • După mai bine de 8 ore de audieri, Novak Djokovic nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin și a fost rugat să părăsească Australia.

  • Novak Djokovic a făcut apel la decizia de expulzare, iar un judecător a analizat cazul joi.

  • Judecătorul însărcinat cu cazul sârbului a amânat decizia până luni dimineața, neavând toate documentele necesare. Nole va rămâne în Australia până la verdict.

Citește și: