​Roger Federer și-a dezamăgit fanii atunci când a anunțat că nu va reveni prea curând pe terenurile de tenis, recuperarea fiind una anevoioasă. Calificat în semifinalele de la Turneul Campionilor, Novak Djokovic a comentat pe marginea subiectului.

Novak Djokovic si Roger FedererFoto: Roberto Zanettin / Zuma Press / Profimedia

Aflat la Torino, acolo unde vrea să câștige pentru a șasea oară Turneul Campionilor, Djokovic a comentat pe marginea revenirii marelui campion elvețian pe teren.

"Roger este un simbol al sportului nostru şi este iubit de oamenii din întreaga lume, cărora le place să-l vadă jucând, să-l vadă în preajmă. Este foarte important pentru sportul nostru, pe teren şi în afara acestuia.

Pentru binele sportului nostru sper din tot sufletul să-l vedem jucând măcar încă o dată. Sunt sigur că nu doreşte să pună capăt carierei sale în acest mod.

Cred cu siguranţă că va face o ultimă încercare. Pentru tot ceea ce a realizat şi creat pentru acest sport, el merită să joace şi merită să aibă o retragere pe măsură", a precizat Novak Djokovic.

Elveţianul Roger Federer a anunţat că nu va participa la turneul Australian Open în 2022 şi este puţin probabil să revină în circuitul profesionist până la jumătatea anului viitor, când speră să fie din nou apt de joc după mai multe operaţii la genunchi.

Federer, în vârstă de 40 ani, a declarat presei din ţara sa că ar fi "extrem de surprins" dacă ar putea juca la Wimbledon, turneul de Grand Slam pe care l-a câştigat de opt ori în cariera sa (un record), ultimul său titlu pe iarba londoneză fiind în 2017.

Federer, Nadal și Djokovic se află la egalitate în acest moment în ceea ce privește titlurile de Grand Slam câștigate în carieră (fiecare cu câte 20).