Nu a mai jucat un meci oficial de la Wimbledon 2021, iar de la acel moment a mai trecut printr-o operație la genunchi. Roger Federer se află în plin proces de recuperare, iar veștile comunicate de Ivan Ljubicic (antrenorul elvețianului) nu sunt dintre cele mai bune pentru fanii lui Mister Perfect.

Roger FedererFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform Reuters, Ljubicic spune că procesul de recuperare decurge anevoios, iar șansele ca Roger să fie pe teren la Australian Open 2022 sunt minime.

"Cred că sunt foarte puţine şanse (n.r. să joace la AO). El este în continuare în recuperare şi, după cum îl cunosc, doreşte să fie sigur că poate juca pentru a câştiga turneul şi să fie la 100% din capacitatea sa.

Aşadar, cred că Australian Open nu este o posibilitate reală la ora actuală. Însă va lua totul pas cu pas, pentru că are 40 de ani şi trebuie să fie răbdător. Nu se poate recupera la fel de repede ca înainte" - Ivan Ljubicic.

Roger Federer nu se gândește la retragere

În completarea declarației, Ljubicic a adus în discuție și retragerea din tenis. Croatul i-a asigurat pe fanii elvețianului că momentan Federer nu ia în considerare să părăsească sportul de performanță.

"Am discutat cu el şi vă pot garanta că vrea să revină şi să joace tenis. Atunci când se va decide să se oprească se va retrage, însă nu cred că acest lucru se va întâmpla dintr-o dată" - Ivan Ljubicic.

Federer se află la egalitate cu Rafael Nadal și Novak Djokovic în ierarhia titlurilor de Grand Slam câștigate în carieră, fiecare cu câte 20.

Organizatorii de la Melbourne sperau să-i poată avea la startul ediției din 2022 pe toți trei, dar acest lucru este momentan greu de crezut.

Federer are șanse minime, Nadal este în recuperare și rămâne de văzut dacă va ajunge până la urmă la Australian Open, iar Novak Djokovic trebuie să-și rezolve problema legată de vaccinarea împotriva Covid-19 pentru a putea participa la primul Grand Slam al sezonului viitor.