Dominic Thiem (9 ATP) nu a mai jucat un meci de tenis din luna august fiind accidentat. Gata de revenire, austriacul a vorbit și despre situația vaccinării anti-Covid în cazul său.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Voi juca la Abu Dhabi (turneul demonstrativ programat între 16 şi 18 decembrie - n.red.), cu obiectivul de a reveni în circuit pentru Australian Open", a precizat Thiem într-un comunicat.

"Este de la sine înţeles că vaccinul este necesar pentru a participa la aceste două evenimente, iar în cazul meu am fost deja vaccinat", a adăugat jucătorul în vârstă de 28 ani.

Dominic Thiem a regretat, totodată, că subiectul vaccinării sale a fost intens comentat de presa austriacă săptămâna trecută, după apelul adresat jucătorului de către ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Muckstein.

"Să sperăm că, data viitoare, lucrurile nu vor merge atât de departe", a spus jucătorul austriac, care şi-a exprimat la începutul lunii octombriereticenţa faţă de actualele seruri anti-Covid.

Thiem a stat departe de terenurile de tenis de la jumătatea lunii august, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte, dar a subliniat că acum este "pe drumul cel bun" şi că a putut ''începe din nou antrenamentele cu mingi de tenis normale''.

Problema vaccinării se află în centrul discuţiilor din tenisul mondial, cu ceva mai mult de două luni înaintea startului turneului Australian Open, după ce autorităţile de la antipozi au reiterat necesitatea urgentă ca jucătorii să se vaccineze pentru a participa la competiţia de la Melbourne.

Sârbul Novak Djokovic, care a cucerit de nouă ori trofeul la Australian Open şi e reticent în privinţa vaccinării, a declarat duminică, la Paris, că aşteaptă un anunţ oficial din partea Federaţiei australiene de tenis înainte de a lua decizia de a-şi apăra sau nu titlul, conform Agerpres.

Primul turneu de Grand Slam al anului viitor, Australian Open, va avea loc între 17 şi 30 ianuarie 2022 la Melbourne.

Cum se poziționează Benoit Paire în controversa vaccinării pentru participarea la Australian Open