Novak Djokovic, liderul ATP, a declarat că va lua o decizie în privința participării la Australian Open, primul Grand Slam al anului, doar după ce va vedea condițiile oficiale impuse de organizatori.

Novak DjokovicFoto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Voi decide dacă merg sau nu în Australia după ce voi vedea comunicatul oficial de la Tennis Australia (n.r. - federaţia australiană).

În acest moment nu avem niciun anunţ sau comunicat oficial. Aşa că, până nu se decide, nu voi mai vorbi despre asta pentru că nu vreau să fac parte din poveştile despre presupuneri şi ce se întâmplă dacă.

Când condiţiile oficiale pentru a călători şi a juca în Australia vor fi emise, atunci evident că voi vedea ce fac personal cu asta, deoarece situaţia este, evident, diferită în Australia faţă de majoritatea altor părţi din lume", a declarat Djokovic.

Jucătorul sârb, care a refuzat să dezvăluie dacă este vaccinat sau nu, va juca atât în turneul de simplu cât şi în cel de dublu la ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy.

Turneul are loc între 1 și 7 noiembrie 2021.

Autorităţile din statul Victoria, unde se află Melbourne, oraşul gazdă al Australian Open, au anunţat că nu vor accepta jucători şi jucătoare nevaccinate la primul Grand Slam al anului viitor.

Autorităţile centrale de la Canberra vor să le permită celor nevaccinaţi intrarea în ţară, cu condiţia să efectueze o carantină de 14 zile, conform News.ro.

Novak Djokovic nu a mai jucat de la înfrângerea cu Daniil Medvedev din marea finală a US Open.