Campioană la Transylvania Open după ce a învins-o categoric pe Simona Halep (6-2, 6-3), Anett Kontaveit a afirmat că o consideră pe româncă un model demn de urmat. Jucătoarea din Estonia a obținut pentru prima oară calificarea la Turneul Campioanelor și i-a cerut iertare lui Ons Jabeur, pe care a scos-o din cursa pentru competiția care va avea loc la Guadalajara.

Anett KontaveitFoto: Melinda Nagy / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Sunt fără cuvinte, această săptămână a fost incredibilă pentru mine, vreau să o felicit pe Simona, eşti un adevărat model, te-am admirat de mulţi ani, m-ai învins de atât de multe ori. A fost o onoare să împart terenul cu tine azi.

Mulţumesc, Patrick (n.r. Ciorcilă, directorul competiției), pentru acest turneu, a fost organizat atât de bine, m-a făcut să mă simt atât de binevenită aici. A fost o săptămână foarte bună şi le mulţumesc foarte mult organizatorilor. M-am bucurat că am putut juca aici, dar din păcate nu am apucat să văd prea mult din Cluj. Sper să mă întorc şi să văd mai mult la anul.

Îmi pare rău, Ons (n.r. Jabeur), că a trebuit să-ţi fac asta ţie, abia aştept anul viitor, sper să nu putem califica împreună la Turneul Campioanelor.

Îi mulţumesc antrenorului meu Dmitri (n.r. Tursunov), am avut câteva luni uimitoare, nu ştiu cum s-a întâmplat, dar îţi mulţumesc că ai fost alături de mine" - Anett Kontaveit.

Simona Halep, după finala pierdută la Transylvania Open: "Anett, m-ai zdrobit"

Simona Halep, învinsă clar de Anett Kontaveit în finala Transylvania Open

De știut:

  • Anett Kontaveit și-a trecut în palmares al cincilea titlu WTA la simplu, după cele de la 's-Hertogenbosch (2017), Cleveland, Ostrava și Moscova (2021). Jucătoarea din Estonia a pierdut alte șapte finale.

  • A fost prima finală din acest sezon pentru Simona Halep. 2021 a fost un an în care sportiva noastră a absentat luni întregi din circuitul mondial din cauza unei accidentări.
  • Pentru calificarea în finală, Simona va primi 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA.

  • Anett Kontaveit va fi recompensată cu 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA.

  • Anett Kontaveit va urca până pe locul 8 în ierarhia WTA (cea mai bună clasare din carieră). Jucătoarea din Estonia a obținut calificarea la Turneul Campioanelor.

  • Simona Halep va părăsi TOP 20 (de luni se va afla pe 22 - coborâre de patru locuri față de ultima ierarhie).