​Simona Halep nu a reușit să obțină primul titlu al anului la Cluj-Napoca. Jucătoarea noastră a recunoscut superioritatea adversarei în finala Transylvania Open (Anett Kontaveit s-a impus cu 6-2, 6-3) și a felicitat-o pentru calificarea la Turneul Campioanelor, competiție pentru care Simona nu a reușit să obțină biletul pentru prima oară după șapte ani.

Simona HalepFoto: Melinda Nagy / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, învinsă clar de Anett Kontaveit în finala Transylvania Open

"Anett, m-ai zdrobit, așa că ți s-au deschis porțile spre Turneul Campioanelor. Ai avut un an foarte bun și îți doresc succes. Dar bucură-te de asta, pentru că e o zi specială.

Am avut o săptămână grea, a fost un an greu pentru mine și nu mă așteptam să joc atât de bine în săptămâna asta, dar acasă e bine, mă simt mereu bine. E o plăcere să fiu aici, arată foarte bine, e foarte bine organizat turneul și va fi frumos și anii următori. Din păcate, nu a fost să fie, dar Anett a fost prea bună. E o onoare și o plăcere să fiu aici în aceste zile dificile.

Mulțumesc echipei mele, care a fost alături de mine și m-a susținut. Hai să muncim și să mai avem parte de mai multe finale și titluri. Vreau să îi mulțumesc și soțului meu, îți mulțumesc că ești în viața mea și mulțumesc și familiei mele, care mă urmărește de acasă și sper să vă am în boxa mea la următorul turneu.

E trist fără spectatori, dar știu că ați fost la televizor și ne-ați susținut, am simțit energia voastră și vă mulțumim toate româncele care am participat. E o plăcere să joc, să fiu aici, la acest turneu, în țara noastră și de ce nu, să sperăm că voi mai juca finale aici și că voi câștiga trofee aici, acasă" - Simona Halep, la finalul partidei.

Simona Halep, despre înfrângerea din finala Transylvania Open

"A jucat mai bine şi, cu siguranţă, a jucat puternic. Poate şi eu aş fi putut să joc mai bine, dar dacă nu am jucat (n.r - mult anul acesta), asta a fost limita astăzi şi o să încerc să mă bucur de faptul că am fost în finală.

Mă gândeam că se poate (n.r. să revină în setul secund), nu am cedat mental în niciun moment, m-am luptat că nu se ştie niciodată, orice game este important şi am crezut că pot să mai leg ceva timp pe teren. Dar a servit extraordinar de bine şi cu mingi noi... Când am auzit că se schimbă mingile am fost un pic tristă, pentru că ştiam că vor urma nişte servicii puternice, dar consider că am făcut tot ce am putut astăzi, asta a fost limita.

Am încercat, nu pot să spun că nu am încercat, dar nu mi-a reuşit. Sunt supărată, bineînţeles, pentru orice înfrângere sunt supărată, dar nu atât de supărată încât să uit ceea ce am făcut săptămâna aceasta, pentru că a fost o săptămână extraordinară şi o să iau numai lucrurile pozitive" - Simona Halep, la conferinţa de presă.

Camera trofeelor, pregătită de soț

"Este gata camera şi soţul meu s-a ocupat foarte, foarte bine de ea, este deosebită, o să încerc să postez nişte poze, dacă îmi dă voie. Are locul lui (n.r. - trofeul de la Cluj-Napoca), orice trofeu are locul lui şi mă bucur că am fost totuşi capabilă să ajung în finală, pentru că, aşa cum cu toţii ştim, a fost un an greu şi tenisul pe care l-am arătat săptămâna aceasta îmi dă încredere că, dacă muncesc în continuare, o să fiu şi la un nivel şi mai ridicat" - Simona Halep.

Participarea la turneul de la Linz și pregătirea din pauza competițională

"În momentul ăsta, da (n.r. va participa la turneul de la Linz), vreau să văd cum sunt cu spatele, pentru că m-am chinuit câteva zile, ultimele zile de când mi s-a întâmplat blocajul, dar în primul rând vreau să mă odihnesc două zile şi după aceea voi fi în stare să iau o decizie.

Plec cu multă încredere de aici, pentru că am jucat un tenis extraordinar din punctul meu de vedere, am progresat la anumite chestii pe care le-am vorbit împreună cu antrenorii, atmosfera este deosebită, oamenii sunt prietenoşi cu mine, condiţiile extraordinare şi ce pot să cer mai mult? Doar să mă întorc la anul şi să fiu sănătoasă şi să pot juca din nou.

Antrenamente, acasă. Vreau să stau în România, vreau să mă antrenez, nu am nimic special, doar antrenamente şi pregătire fizică, vreau să fiu cât se poate de atunci când voi începe anul viitor. În următoarele două luni vreau să mă antrenez foarte bine şi sper să fie totul în regulă şi în ianuarie să fiu aptă sută la sută să pot să încep să joc turneu după turneu, pentru că anul acesta nu am jucat prea multe" - Simona Halep.

De știut:

  • A fost prima finală din acest sezon pentru Simona Halep. 2021 a fost un an în care sportiva noastră a absentat luni întregi din circuitul mondial din cauza unei accidentări.
  • Pentru calificarea în finală, Simona va primi 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA.

  • Anett Kontaveit va fi recompensată cu 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA.

  • Anett Kontaveit va urca până pe locul 8 în ierarhia WTA (cea mai bună clasare din carieră).

  • Simona Halep va părăsi TOP 20 (de luni se va afla pe 22 - coborâre de patru locuri față de ultima ierarhie).