Simona Halep este în finala Transylvania Open, sportiva noastră reușind un meci foarte bun: 6-0, 6-1 cu Marta Kostyuk. La finalul disputei, Simona a vorbit despre tactica câștigătoare, dar și despre marea finală de duminică, cu Anett Kontaveit.

Simona HalepFoto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, despre cum a învins-o pe Marta Kostyuk

După un meci de doar 62 de minute, Simona a vorbit despre tactica câștigătoare. Halep a fost agresivă, a lovit mingea din urcare și nu i-a dat chiar nicio șansă adversarei.

"Am vrut cu adevărat să joc finala aici, mă simt întotdeauna grozav când vin (la Cluj Napoca). Am jucat poate cel mai bun tenis al meu, în această săptămână, şi sunt foarte motivată şi abia aştept să joc finala mâine.

Nu a fost uşor (cu Marta Kostiuk), am jucat la Indian Wells cu ea şi a fost mult mai greu. Ştiam că trebuie să joc mai rapid, să fiu mai agresivă, să deschid terenul mai mult.

La Indian Wells, ea nu a greşit atât de mult ca azi. De asemenea, am luat mingea mai repede, am fost mai rapidă şi serviciul m-a ajutat azi din nou.

Încerc să dau tot ce am mai bun, încerc să fiu agresivă, aşa cum am decis cu echipa mea. Mă bucur şi când zâmbesc în interior arată bine şi în exterior" - Simona Halep.

De când nu a mai fost atât de dominantă

Întrebată despre maniera categorică în care s-a impus, Simona și-a adus aminte de finala de la Wimbledon, câștigată împotriva Serenei Williams (în 2019).

"(n.r. când s-a mai simţit atât de dominantă) În finala de la Wimbledon (câștigată 6-2 6-2 contra Serenei Williams). Atunci a fost perfect. Am întreaga ţară cu mine atunci când joc acasă şi de aceea sunt atât de motivată.

Mă simt în siguranţă, mă simt puternică pe teren şi întotdeauna vreau să joc cel mai bun tenis. Am câştigat de două ori când am jucat la Bucureşti, sper ca şi mâine să fie la fel, dacă nu, rămâne un bun rezultat şi mă bucur să fiu acasă" - Simona Halep.

Despre finala cu Anett Kontaveit

Simona a abordat și subiectul numit finala Transylvania Open. Halep o va întâlni pe Anett Kontaveit, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul mondial (săptămâna trecută a câștigat titlul la Moscova, Kremlin Cup).

"Nu va fi uşoară, este plină de încredere, a câştigat turneul de la Moscova şi multe alte meciuri. Este doar un alt meci, o nouă finală, în care vreau să mă concentrez pe mine însămi, pe ceea ce fac în mod normal şi să încerc să joc cum am făcut-o astăzi şi întreaga săptămână, fiind motivată şi concentrată la ceea ce am de făcut, asta e tot.

Îmi pare rău că nu sunt aici (n.r. spectatorii), cred că atmosfera ar fi fost de un milion de ori mai frumoasă, dar şi celor care au venit astăzi aici vreau să le mulţumesc.

Vă simt alături de mine şi sper, mâine, şi de la televizor, să mi se transmită energie bună să câştig acasă, pentru că e cea mai dulce victorie" - Simona Halep, la finalul partidei cu Marta Kostyuk.

De știut:

  • Este prima finală din acest sezon pentru Simona Halep. 2021 a fost un an în care sportiva noastră a absentat luni întregi din circuitul mondial din cauza unei accidentări.
  • De-a lungul timpului, Simona Halep și Anett Kontaveit s-au întâlnit de trei ori, iar de fiecare dată s-a impus jucătoarea noastră. Miami 2017 (6-3, 6-0), Roma 2017 (6-2, 6-4) și Australian Open 2020 (6-1, 6-1).
  • Pentru calificarea în finală, Simona va primi 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA. Câştigătoarea Transylvania Open va încasa 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA.
  • Finala dintre Simona Halep și Anett Kontaveit (se vor duela primele două favorite) va avea loc duminică, de la ora 17:30, urmând să fie LiveText pe HotNews.ro.

Simona Halep, 22 de titluri în carieră

În vârstă de 30 de ani, Simona Halep a câștigat până acum în carieră 22 de titluri, două dintre acestea fiind de Grand Slam.

2020 - Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier)

2019 - Wimbledon (Grand Slam)

2018 - Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA)

2017 - Madrid (Premier Mandatory)

2016 - Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory),

2015 - Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory),

2014 - Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA)

2013 - Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor)