Grecul Stefanos Tsitsipas (3 ATP) spune că se gândeşte să facă vaccinul împotriva coronavirusului până la finele anului, deşi iniţial îşi exprimase reticenţele faţă de acesta, scrie DPA.

Stefanos TsitsipasFoto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

Tsitsipas (23 ani) afirma că nu-şi va face vaccinul anticoronavirus decât dacă acest lucru va fi impus de ATP, el susţinând că este îngrijorat de efectele adverse pe care le produce, scrie Agerpres.

''Mă voi vaccina anul acesta, deci voi putea merge la restaurante şi la magazine. Îi susţin pe cei care vor să se vaccineze să o facă'', a spus Tsitsipas. ''Nu sunt medic, sunt jucător de tenis, deci poate că nu am cea mai pertinentă opinie atunci când vine vorba de probleme medicale'', a adăugat el.

Stefanos Tsitsipas declara în august că nu-şi va face vaccinul după ce a avut cunoscuţi care au manifestat reacţii adverse severe de la vaccin.

''Vaccinul anti-Covid nu a fost testat suficient şi are efecte secundare. Cunosc unii oameni care au avut aşa ceva. Nu sunt împotriva lui, dar nu văd vreun motiv ca cineva de vârsta mea să-l facă'', spunea jucătorul grec.

Vaccinarea împotriva Covid-19 a generat opinii diferite în lumea tenisului. Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, a afirmat în luna aprilie că speră ca vaccinul să nu devină obligatoriu pentru jucători şi a refuzat să răspundă dacă el însuşi s-a vaccinat. În schimb, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal consideră că sportivii trebuie să-şi joace rolul lor pentru ca viaţa să revină la o anumită formă de normalitate.

Federer a dezvăluit, în luna mai, că a primit vaccinul Pfizer-BioNTech, în timp ce Nadal a spus că "singura cale de ieşire din acest coşmar este vaccinarea". "Responsabilitatea noastră ca fiinţe umane este să acceptăm acest lucru. Ştiu că există un procent de oameni care vor suferi efecte secundare, dar efectele virusului sunt mai grave", a adăugat jucătorul iberic.