Marius Copil a trecut de Joao Sousa și a reușit să aducă României punctul decisiv contra Portugaliei (3-1 la general), într-un duel contând pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Marius CopilFoto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Copil a avut nevoie de o oră și 48 de minute pentru a trece de adversarul său mult mai bine clasat în ierarhia ATP. A fost 6-3, 2-6, 6-4.

Tot duminică, dublul Marius Copil/Horia Tecău a trecut de Nuno Borges și Joao Sousa, scor 6-4, 6-3, după o oră și 13 minute de joc.

Sâmbătă, Marius Copil l-a învins pe Gastao Elias, scor 6-4, 6-3, în timp ce Filip Jianu a fost învins cu 6-3, 7-5 de Joao Sousa.

Duelul dintre România și Portugalia a avut loc în Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca. S-a jucat pe hard indoor.

De știut:

În Grupa Mondială I au avut loc şi au loc în total 12 întâlniri. Dintre câştigătoare, primele opt clasate în ierarhia Davis Cup din 20 septembrie vor evolua în calificările din 2022, iar cele mai slab clasate patru naţiuni vor juca un baraj suplimentar, în noiembrie, transmite News.ro.

Câştigătoarele barajului vor ajunge în calificările din 2022, iar echipele care vor pierde vor evolua în play-off-ul Grupei Mondiale I.