Emma Răducanu este prima jucătoare din istoria US Open venită din calificări care ajunge până în finală. BBC și New York Times nu au ratat ocazia și au avut numai cuvinte de laudă la adresa sportivei de doar 18 ani.

Emma RaducanuFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

În fața unui Arthur Ashe plin, Emma Răducanu a trecut de Maria Sakkari (a 17-a favorită), 6-1, 6-4, după o oră și 23 de minute.

Emma Răducanu este prima jucătoare din istoria US Open care s-a calificat în finală după ce a venit din calificări. Sportiva cu origini românești nu a pierdut niciun set pierdut la US Open, după nouă partide disputate.

BBC - "Ascensiune meteorică pentru Emma Răducanu"

"Adolescenta din Marea Britanie, Emma Răducanu, a ajuns în finala US Open după o nouă victorie uimitoare, de această dată împotriva favoritei cu numărul 17, Maria Sakkari.

Emma Răducanu are o ascensiune meteorică în circuitul feminin, fiind prima jucătoare din UK care ajunge într-o finală de Grand Slam în ultimii 44 de ani.

Pe lângă asta, Emma Răducanu este cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge într-o finală în ultimii 62 de ani, de la Christine Truman, care a disputat ultimul act de la Roland Garros din 1959, la 18 ani.

Înainte de parcursul impresionat de la Wimbledon, din vară, Răducanu se afla pe locul 336 mondial. După turneul de la Flushing Meadows, Răducanu va fi cu siguranță în Top 30", scriu britanicii, potrivit Digisport.

New York Times - "Cea mai surprizătoare finală din ultimii 50 de ani"

"Emma Răducanu a învins-o pe Maria Sakkari și merge în finala US Open. La numai 18 ani, britanica devine prima jucătoare din istoria erei Open care începe un turneu de Grand Slam din calificări și ajunge până în finală.

Emma Răducanu și Leylah Fernandez, două adolescente cunoscute până acum numai de cei mai împătimiți fani ai tenisului, se vor lupta în finala US Open. Este cu siguranță cea mai surprinzătoare finală din ultimii 50 de ani.

Răducanu și Fernandez au reușit din nou să elimine două jucătoare cu experiență, care din punct de vedere al clasamentului se află într-o altă lume, însă pe teren nu s-a văzut acest lucru", scriu americanii.

Emma Răducanu se va duela cu Leylah Fernandez (73 WTA) pentru marele trofeu de la Flushing Meadows. Canadianca a trecut de Aryna Sabalenka (a doua favorită) în trei seturi, scor 7-6(3), 4-6, 6-4.

S-ar putea să te intereseze și: