Andy Murray l-a criticat pe Stefanos Tsitsipas după meciul direct de la US Open (turul întâi, dispută câștigată în cinci seturi de grec), fostul lider al ierarhiei ATP acuzându-l pe adversar că a apelat la o serie de pauze pentru a-l scoate din sărite și din ritm. În scandalul momentului a intervenit și Dominic Thiem, campionul en-titre de la Flushing Meadows.

Andy MurrayFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aflat în perioada de recuperare după o accidentare la încheietura mâinii drepte, Dominic a fost întrebat despre incidentul de la US Open care i-a avut în rolurile principale pe Murray și Tsitsipas.

Austriacul i-a dat dreptate lui Andy, spunând, printre altele, că ar trebui introdusă în regulament o limită de timp pentru pauzele de vestiar.

Dominic Thiem, de partea lui Andy Murray

"În primul rând, a fost un meci superb, care a făcut cinste tenisului. Am văzut mare parte din partidă și trebuie să mărturisesc că îl înțeleg perfect pe Andy", a precizat Dominic Thiem.

"Punctul meu de vedere este însă acela că în condițiile de la New York (n.r. umiditate) mai ales la un meci de cinci seturi ai nevoie de măcar două vizite la vestiar.

Nu există nicio cale de a evita asta (vizita la vestiar din cauza transpirației abundente), dar ar trebui într-adevăr impusă o limită de timp pentru schimbarea echipamentului.

Nu trebuie să fie mai lungă de 3-4 minute pauza, cel mult 5", a concluzionat Dominic Thiem, campionul en-titre de la Flushing Meadows.

"Niciodată nu mi-a luat să stau atât de mult la toaletă, i-a luat 8 minute", a putut fi auzit la un moment dat Andy Murray în timpul unei întreruperi a meciului cu Stefanos Tsitsipas.

După ce Andy a trecut încă o dată în avantaj pe tabelă (2-1 la seturi), grecul a început "balul" pauzelor de tot felul: medicală, pentru a-și lua altă rachetă, pentru a se schimba și pentru a merge la toaletă. Atitudinea adversarului a fost cea care l-a scos din sărite și din ritm pe scoțian.

Până la urmă, Tsitsipas s-a impus la capătul unui meci care și-a respectat afișul. A fost 2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4pentru al treilea favorit, iar Andy a arătat că este pe drumul cel bun al revenirii la un nivel superior al tenisului său.

La câteva ore distanță după încheierea partidei, Andy Murray l-a ironizat pe adversarul său printr-o postare pe Twitter.

Astfel, scoțianul a spus că lui Stefanos Tsitsipas îi ia de două ori mai mult timp să meargă la baie decât îi ia lui Jeff Bazos să călătorească in spațiu.