Partida dintre Andy Murray și Stefanos Tsitsipas și-a respectat statutul de meci vedetă, cei doi oferind un duel spectaculos, încheiat după cinci seturi. Duelul de pe Arthur Ashe a avut de toate, inclusiv o acuză la adresa grecului, al treilea favorit de la US Open.

Andy MurrayFoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Timp de patru ore și 49 de minute, Murray (34 de ani) și Tsitsipas (23 de ani) au oferit un meci superb, tenisul fiind unul de un înalt nivel.

Din păcate, au existat și momente mai tensionate, iar responsabil de acestea a fost Stefanos, al treilea favorit de la US Open.

Înainte de startul setului decisiv, grecul și-a luat o pauză de vestiar și a revenit de la cabine după... 8 minute.

Momentul nu a fost gustat deloc de Andy (și nici de public, care l-a huiduit pe grec), cel care i-a reproșat la un moment dat directorului turneului că adversarul său a folosit orice mijloace pentru a-l scoate din ritm.

"Niciodată nu mi-a luat să stau atât de mult la toaletă, i-a luat 8 minute", a putut fi auzit la un moment dat scoțianul.

Până la urmă, Tsitsipas s-a impus la capătul unui meci care și-a respectat afișul. A fost 2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4 pentru al treilea favorit, iar Andy a arătat că este pe drumul cel bun al revenirii la un nivel superior al tenisului său.

Tsitsipas: Nu am încălcat vreo regulă

"Dacă este ceva ce trebuie să-mi transmită, să o facă. Aș vrea să înțeleg cu ce am greșit. Nu cred că am încălcat vreo regulă. Nu știu cum se simte adversarul meu în timpul meciului, nu cred că este o prioritate pentru mine acest lucru.

Atâta timp cât joc conform regulilor impuse de ATP, atunci nu văd care ar fi discuția. Nu am nimic cu el, chiar nimic" - Stefanos Tsitsipas, vorbind despre meciul cu Andy Murray și despre acuzele venite din partea scoțianului.

Murray: Mi-am pierdut respectul pentru el

"Nu voiam să vin la conferinţa de presă. Aş fi preferat să spun lucruri bune despre al treilea jucători al lumii, dar el a abuzat de toate aceste reguli care permit ruperea ritmului. Nu din întâmplare a luat aceste pauze...ştie ce a făcut, mi-am pierdut tot respectul pentru el" - Andy Murray.

După ce Andy a trecut încă o dată în avantaj pe tabelă (2-1 la seturi), grecul a început "balul" pauzelor de tot felul: medicală, pentru a-și lua altă rachetă, pentru a se schimba și pentru a merge la toaletă. Atitudinea adversarului a fost cea care l-a scos din sărite pe scoțian.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Murray și Tsitsipas:

Sursa video: Eurosport