Jucătoarea americană de tenis Venus Williams a anunțat prin intermediul Instagram că nu va participa la ultimul Grand Slam al anului, US Open. Serena a declarat și ea forfait miercuri pentru turneul de la Flushing Meadows.

Venus WilliamsFoto: DPPI/Oscar Barroso/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Nu sunt cele mai bune veşti. Mă alătur Serenei Williams, lui Rafael Nadal şi Roger Federer pe lista accidentaţilor. Am avut probleme cu piciorul toată vara şi nu le-am putut depăşi. Am făcut ce am putut mai bine aici la Chicago (eliminată în primul tur), dar nu am reuşit să rezolv această problemă. De data aceasta, nu am putut face un miracol”, a declarat jucătoarea de tenis în vârstă de 41 de ani într-un mesaj postat pe Instagram.

Tenismena americană, de cinci ori campioană la Wimbledon și de două ori la US Open, a primit din partea organizatorilor un wildcard și era calificată pe tabloul principal, după retragerea belgiencei Kirsten Flipkens (116 WTA).

Venus Williams nu a precizat și natura problemei fizice care o împiedică să ia parte la turneu.

Sora mai mică Serena a anunțat miercuri nu este la 100% din punct de vedere fizic și nu va participa la US Open. Marea campioană americană a ajuns la această hotărâre după ce s-a consultat cu staff-ul său medical. Serena nu este refăcută complet după accidentarea suferită la tendon.

Grand Slamul de la Flushing Meadows va avea loc în perioada 30 august - 12 septembrie 2021.

Sofia Kenin, out de la US Open: "Din fericire, simptomele sunt ușoare"