​A revenit pe terenul de tenis după o pauză de trei luni, iar la primul meci oficial a fost învinsă de Danielle Collins. Simona Halep va înregistra după eliminarea din turul doi de la WTA Montreal o nouă coborâre în ierarhia mondială (începând de săptămâna viitoare).

Simona HalepFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Astfel, în clasamentul live Simona se află în prezent pe locul 14, cu 3821 de puncte. Halep a pierdut încă o poziție în ierarhia mondială.

Până la finalul competiției de la Montreal, Halep ar mai putea fi depășită de o singură jucătoare: Maria Sakkari (se află pe 18 în prezent).

Condiția ca acest lucru să se întâmple este ca sportiva din Grecia să câștige Openul Canadei (ar ajunge la un total de 4135 puncte).

De știut:

  • Pentru prezența la turneul de la Montreal, Simona Halep va primi $13.300 și 60 de puncte WTA.
  • ​Pentru Simona Halep turneul de la Montreal este prima competiţie după accidentarea suferită la gambă. Halep nu a mai jucat din 12 mai, când s-a accidentat la turneul de la Roma.
  • Jucătoarea din SUA a ajuns la 12 victorii consecutive în circuitul WTA: s-a impus în turneele de la Palermo și San Jose și s-a calificat în optimi la Montreal.
  • În runda următoare, Danielle Collins se va confrunta cu Jessica Pegula (SUA, 30 WTA), care a trecut de Anastasia Pavyluchenkova (Rusia, 17 WTA și favorită 10), scor 1-6, 6-3, 6-2.
  • National Bank Open (Monteal): 9-15 august, face parte din categoria WTA 1000. Simona a câștigat competiția în 2016 și 2018.

Rezumatul partidei dintre Halep și Collins: