Revenită pe teren după o pauză de trei luni cauzată de o accidentare la gambă, Simona Halep a fost învinsă în turul doi al turneului WTA de la Montreal. Meciul cu Danielle Collins a durat două ore și 45 de minute, jucătoarea din SUA obținând victoria în trei seturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Halep (campioană la Openul Canadei în 2016 și 2018) a fost învinsă de Collins (28 WTA), scor 2-6, 6-4, 6-4, după un meci foarte echilibrat.

În setul decisiv, Danielle a cerut un time-out medical în momentul în care Simona conducea cu 3-2. Partida s-a reluat după 13 minute, dar jucătoarea noastră nu și-a mai găsit ritmul și americanca a câștigat patru din următoarele cinci game-uri (a fructificat a cincea minge de meci).

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Halep și Collins:

Jucătoarea din SUA a ajuns la 12 victorii consecutive în circuitul WTA: s-a impus în turneele de la Palermo și San Jose și s-a calificat în optimi la Montreal.

De știut:

  • În runda următoare, Danielle Collins se va confrunta cu Jessica Pegula (SUA, 30 WTA), care a trecut de Anastasia Pavyluchenkova (Rusia, 17 WTA și favorită 10), scor 1-6, 6-3, 6-2.
  • ​Pentru Simona Halep turneul de la Montreal este prima competiţie după accidentarea suferită la gambă. Halep nu a mai jucat din 12 mai, când s-a accidentat la turneul de la Roma.
  • Pentru prezența la turneul de la Montreal, Simona Halep va primi $13.300 și 60 de puncte WTA.
  • National Bank Open (Monteal): 9-15 august, face parte din categoria WTA 1000. Simona a câștigat competiția în 2016 și 2018.