A ajuns la 12 victorii consecutive, iar succesul în fața Simonei Halep este unul special. Danielle Collins s-a calificat în optimile de la WTA Montreal după un duel de trei seturi contra sportivei noastre. La finalul meciului, americanca s-a declarat norocoasă.

Simona Halep si Danielle CollinsFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

După două ore și 45 de minute, americanca a avut câștig de cauză, scor 2-6, 6-4, 6-4.

Collins a precizat că a avut probleme la genunchi și că se consideră norocoasă că a terminat meciul contra Simonei.

"Sincer, mă simt foarte norocoasă. Nu a fost uşor să trec peste problemele fizice după ce am jucat multe meciuri. M-au afectat fizic şi emoţional. Sunt mândră că am reuşit.

După două ore şi jumătate de joc, ar fi fost dureros să renunţ. Mi-am dorit mult să termin meciul, indiferent dacă pierdeam sau câştigam. Am jucat amândouă un tenis foarte bun, a fost un meci mare" - Danielle Collins, conform wtatennis.com.

De știut:

  • Pentru prezența la turneul de la Montreal, Simona Halep va primi $13.300 și 60 de puncte WTA.
  • ​Pentru Simona Halep turneul de la Montreal este prima competiţie după accidentarea suferită la gambă. Halep nu a mai jucat din 12 mai, când s-a accidentat la turneul de la Roma.
  • Jucătoarea din SUA a ajuns la 12 victorii consecutive în circuitul WTA: s-a impus în turneele de la Palermo și San Jose și s-a calificat în optimi la Montreal.
  • În runda următoare, Danielle Collins se va confrunta cu Jessica Pegula (SUA, 30 WTA), care a trecut de Anastasia Pavyluchenkova (Rusia, 17 WTA și favorită 10), scor 1-6, 6-3, 6-2.
  • National Bank Open (Monteal): 9-15 august, face parte din categoria WTA 1000. Simona a câștigat competiția în 2016 și 2018.

Rezumatul partidei Halep vs Collins: