​​Cunoscută drept o jucătoare care are o relație bună în general cu jurnaliștii și care oferă de obicei conferințe de presă spumoase, Victoria Azarenka a surprins după meciul cu Sorana Cîrstea. Sportiva din Belarus a părăsit Wimbledonul în turul al doilea.

Victoria AzarenkaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vizibil afectată după o înfrângere dureroasă (era mare favorită contra Soranei), Vika de-abia a silabisit câteva cuvinte la întâlnirea cu presa.

Conferința ei a fost una în care a rostit fix 13 cuvinte.

Întrebată dacă vrea să spună care sunt gândurile ei despre acest meci, Azarenka a răspuns: "Nu chiar".

A urmat o întrebare despre meciul în sine, despre ceea ce s-a întâmplat pe teren. Răspunsul oferit de Vika: "Am nevoie de mai mult timp de analiză".

În fine, a fost introdusă în peisaj și Sorana Cîrstea, Azarenka fiind întrebată despre cât de dificil este să joci împotriva româncei.

Victoria a răspuns: "Da, așa este" (n.r. greu de jucat împotriva Soranei).

După acest al treilea răspuns, moderatorul conferinței a intervenit prompt și i-a anunțat pe jurnaliști: "Ne oprim aici".

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul trei de la Wimbledon, sportiva noastră reușind una dintre cele mai importante victorii din carieră: a trecut de Victoria Azarenka, favorită 12 și dublă campioană de Grand Slam (7-6(5), 3-6, 6-4).

Cine este Victoria Azarenka

Fostă ocupantă a locului 1 WTA (pe 30 ianuarie 2012), Victoria Azarenka (31 de ani) a câștigat de-a lungul carierei 21 de turnee WTA, două dintre acestea fiind de Grand Slam (Australian Open 2012 și 2013). De asemenea, are trei finale la US Open (2012, 2013, 2020). A adunat doar din premiile din tenis $32,774,983.

De știut:

  • Pentru un loc în optimi, Cîrstea se va duela cu Emma Răducanu (338 WTA, jucătoare britanică de origine română), care a produs surpriza și a eliminat-o pe Marketa Vondrousova (Cehia, 42 WTA, finalistă la Roland Garros în 2019), scor 6-2, 6-4.