Emma Răducanu, jucătoare britanică de origine română, se va duela cu Sorana Cîrstea (45 WTA) în turul trei de la Wimbledon, după ce a produs surpriza eliminând-o pe Marketa Vondrousova (42 WTA).

Emma RaducanuFoto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

În vârstă de doar 18 ani, Răducanu (338 WTA) a avut nevoie de doar o oră și 11 minute pentru a obține a doua victorie din carieră în circuitul WTA. Emma s-a impus cu 6-2, 6-4 în fața finalistei de la Roland Garros 2019.

Pentru un loc în optimi, Răducanu se va confrunta cu Sorana Cîrstea, după ce sportiva noastră a bifat una dintre cele mai importante victorii din carieră: a trecut de Victoria Azarenka, favorită 12 și dublă campioană de Grand Slam, scor 7-6(5), 3-6, 6-4.

Grație parcursului de la Wimbledon, Emma Răducanu și-a asigurat un premiu în valoare de 115.000 de lire sterline şi 130 de puncte (ocupă locul 233 în clasamentul în timp real, cea mai bună clasare din carieră).

Născută în Canada, din tată român și mamă chinezoaică, Răducanu a ajuns în Marea Britanie la vârsta de doi ani. Emma a crescut în Londra și a început să joace tenis la cinci ani.

Emma Răducanu a evoluat pentru prima oară în circuitul WTA în luna iunie, la Nottingham Open, dar a fost învinsă de Harriet Dart (142 WTA), scor 6-3, 6-4. Nu a avut nevoie însă de multe meciuri pentru a obține prima victorie: a trecut în primul tur de la Wimbledon de rusoaica Vitalia Diatchenko (150 WTA), scor 7-6(4), 6-0.