Ion Țiriac continuă războiul cu Serena Williams: omul de afaceri a comentat, miercuri, retragerea americancei de la Wimbledon. De asemenea, președintele Federației Române de Tenis a vorbit despre accidentarea Simonei Halep, dar și despre prezența României în proba de dublu feminin de la Jocurile Olimpice de la Tokyo (eveniment care, potrivit acestuia, nu ar fi trebuit să aibă loc în acest an).

Ion TiriacFoto: MARCA / Sipa Press / Profimedia

Despre retragerea Serenei Williams de la Wimbledon

  • "Serena s-a simţit foarte insultată când am spus că e timpul (n.r. - să se retragă din activitate). Serena s-a schimbat mult din toate punctele de vedere. Sunt o sută de milioane de oameni care încă se uită la soclul ăla pe care se află o personalitate sportivă care câştigă 50 sau 100 de milioane de euro pe an...
  • De ce? Pentru că dă cu bâta în minge. Nimic altceva, pentru că nu a devenit o mare personalitate pentru că ea cântă la vioară sau la altceva. Şi vine un moment în care te prinde vârsta din urmă oricât n-ai vrea. Şi atunci trebuie să ai puţină decenţă, să vezi un pic lumea din jur şi să vezi despre ce e vorba" - Ion Țiriac, într-o conferință de presă.

Este cunoscut faptul că între patronul turneului de la Madrid și familia Serenei Williams este o relație încordată de ceva timp. Omul de afaceri a sfătuit-o pe marea campioană americanăsă aibă decența și să se retragă, Țiriac luându-se, printre altele, și de greutateafostei lidere a ierarhiei WTA.

Alexis Ohanian, soțul Serenei, nu a rămas dator și l-a ironizat pe Ion Țiriac, despre care spus printre altele că este un clovn.

Despre Simona Halep

  • "Eu cred că Simona Halep nu s-a accidentat acum. Eu cred că Simona Halep nu s-a legat bine după accidentările pe care le-a avut (n.r. - în trecut). Eu îmi doresc foarte mult ca această sportivă de excepţie să mai stea doi trei ani... şi ea poate. Dar eu cred că Simona ca să mai joace trebuie să stea şase luni şi să se refacă fizic total. Şase luni, şapte luni, opt luni, cât este nevoie.
  • Simona Halep a avut întotdeauna un fizic excepţional, dar în acelaşi timp fragil. Pentru că ea vrea aici (n.r. - cu mintea) mai mult decât aici (n.r. - picioarele). Iar când mintea vrea mai mult decât fizicul te duci până când te rupi. Îi recomand Simonei să fie sigură că corpul ei rezistă la treaba pe care vrea să o facă. Fără acest lucru se rupe din ce în ce mai rău" - Ion Ţiriac.

​După ce a renunțat la Roland Garros și Wimbledon din cauza accidentării suferite la Roma, Simona Halep s-a retras, luni, și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

Despre organizarea Jocurilor Olimpice în acest an

  • "Întrebarea este ce fel de Olimpiadă o să fie. Pentru că, şi o spun cu tot respectul, dacă eu eram domnul Bach, pierdeam ăia 6 miliarde şi nu făceam Olimpiada anul ăsta. Atât te drastice sunt restricţiile acolo. Am fost invitat şi eu trei zile de judo în Japonia şi mi-au dat 80 de pagini să le învăţ pe de rost, că alea sunt legile. Să învăţ câţi paşi am voie să fac până la maşină, că mâncarea trebuie să o iau din faţa uşii de hotel şi aşa mai departe.
  • Asta este situaţia de azi, trebuie să învăţăm să trăim cu treaba asta. Cine crede că s-a terminat cu pandemia se înşală, cine crede că într-un an sau doi ne revenim economic este inconştient. Chestia asta va dura cinci-şase-şapte ani. Şi lumea s-a schimbat. Iar singurul lucru bun este că 15-20% din oameni pot să muncească de acasă mai productiv decât până acum" - Ion Țiriac.

Despre reprezentanții României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • "Tenisul românesc va fi reprezentat de o pereche de dublu la Tokyo. La dublu mă refer la Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Am înţeles că sunt calificate. Din păcate, celelalte fete au jucat prea mult. În plus ele au trecut prin experienţa asta (n.r. - restricţiile la turnee) şi mi-au spus că nu pot să iasă să iau o gură de aer, stau numai închise în hotel şi pe terenul de tenis. Pe de altă parte trebuie să te obişnuieşti pentru că altfel nu ai ce să faci.
  • Cred că ar putea să joace una dintre fete şi la dublu mixt, dar nu sunt calificaţi din ce ştiu. Calificarea se ia în total, nu la individual. Din ce ştiu Tecău s-ar putea duce, dar se duce cu Mergea? Eu ştiam că Mergea e pensionar şi vinde cartofi pe undeva prin ţară. Se antrenează? Bun, dacă se antrenează atunci merge" - Ion Țiriac, potrivit Agerpres.

Cu doar o zi în urmă, Ion Țiriac a anunțat că România nu avea avea reprezentante pe tabloul de simplu feminin de la Jocurile Olimpice.