​După ce a renunțat la Roland Garros și Wimbledon din cauza accidentării suferite la Roma, Simona Halep se va retrage și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Anunțul a fost făcut de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Simona Halep si accidentarea de la RomaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Simona Halep nu va participa, nu va fi portdrapel al României. Suntem foarte triști, știm cât de mult și-a dorit Simona să participe la Jocurile Olimpice. A dat totul la o parte pentru acest obiectiv.

În momentul în care un sportiv nu este apt din punct de vedere fizic, nu ai ce să faci, nu poți trece peste ceea ce medicii ți-au spus", a declarat Mihai Covaliu, la TVR.

Chiar dacă Federația România de Tenis nu a anunțat oficial retragerea Simonei Halep de la Jocurile Olimpice, Mihai Covaliu a afirmat că a primit această informație direct de la sportivă.

"Ea a făcut nişte analize amănunţite zilele acestea în urma accidentării, iar medicii i-au spus că nu va putea juca tenis cel puţin patru săptămâni de acum încolo. Pentru România, Simona reprezintă o mare pierdere înaintea acestor Jocuri" - Mihai Covaliu pentru Agerpres.

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

Simona Halep afirma la 14 aprilie, cu 100 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, că singurul său vis este de a fi cea mai bună la întrecerea supremă: "100 de zile şi un singur vis, de a fi cel mai bun la Jocurile Olimpice. Eu cred că acest vis poate deveni realitate pentru că în spatele lui sunt mii de ore de muncă şi multă dorinţă. Jocurile Olimpice 2020 Tokyo înseamnă pentru mine încredere şi multă mândrie. Ne vedem la Tokyo şi eu sunt Team România", spunea Halep la momentul respectiv.

Simona Halep a anunțat încă de la finalul anului 2019 că principalul său obiectiv este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. Din păcate, accidentarea suferită la Roma nu i-a dat deloc pace sportivei noastre: a fost obligată să renunțe la mai multe turnee, inclusiv Roland Garros și Wimbledon.